Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează dezastrul, dacă exportul de petrol rusesc se reduce: Prețurile vor exploda

Arab News
petrol rusia

Țițeiul Brent, de referință la nivel mondial, ar putea trece de 150 de dolari pe baril dacă va avea loc o contracție puternică a exporturilor de petrol din Rusia, a declarat Bank of America (BofA) Global Research, citată de Reuters.

Prețul petrolului a crescut după invazia rusă în Ucraina, iar în prezent se află chiar sub nivelul de 120 de dolari pe baril.

"Având în vedere că ținta noastră de 120 dolari/baril pentru Brent este acum la vedere, credem că o contracție puternică a exporturilor de petrol rusesc ar putea împinge Brent-ul mult peste 150 dolari/baril", a afirmat banca într-o notă.

Comisia Europeană a propus un embargo petrolier asupra Rusiei, dar discuțiile nu au reușit să progreseze până acum, Ungaria opunându-se prin veto.

BofA prognozează prețuri medii ale Brent-ului de 104,48 dolari/baril în 2022, respectiv 100 dolari/baril în 2023, scrie agerpres.ro.

Analiștii nu prognozează o revenire a cererii de petrol la nivelurile de dinainte de COVID în 2022, deoarece problemele de aprovizionare persistă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.