Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează scenariul ucrainean în Belarus? Rusia a trimis deja trupe militare pentru un 'exercițiu' comun

rusi Rusia armata

Militarii ruși au sosit în Belarus pentru a participa la exercițiile tactice comune „Frăția Slavă-2020”, a declarat marți serviciul de presă al ministerului apărării al republicii, relatează Ria Novosti.

„Unitățile celei de-a 76-a diviziuni de asalt aerian a gărzii din forțele aeriene rusești au ajuns la terenul de antrenament Brestsky pentru a participa la exercițiul tactic comun planificat", a declarat serviciul de presă rusesc.

Se remarcă faptul că, în total, până câteva mii de militari, peste 150 de unități de aviație, luptă și echipamente speciale vor fi implicate în acțiuni practice. După finalizarea exercițiilor, militarii ruși se vor întoarce în țara lor.

Potrivit Ministerului Apărării, exercițiile se desfășoară în două etape. Prima fază prevede coordonarea unităților, iar a doua, fază activă, va avea loc la locul de antrenament Brestsky, în regiunea Brest, și pe secțiunea râului Mukhavets, în perioada 21-23 septembrie.

Se presupune că în timpul exercițiului, soldații celor două țări vor rezolva problemele acțiunilor comune în implementarea sarcinilor de combatere a terorismului și organizarea și desfășurarea acțiunilor speciale în îndeplinirea sarcinilor de combatere a terorismului.

Potrivit Ministerului Apărării al Republicii, o caracteristică a exercițiilor va fi îndeplinirea sarcinilor de antrenament de luptă pe timp de noapte, inclusiv marșuri, aterizare practică, forțarea obstacolelor de apă și etapa de tragere în direct.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.