Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează și alte cutremure în România! Anunț făcut de Gheorghe Mărmureanu: 'În ultima săptămână, au fost foarte multe cutremure în Europa'

evz.ro
Gheorghe Mărmureanu

Gheorghe Mărmureanu, personalitate marcantă în tabloul cercetării românești din domeniul seismologiei, a fost întrebat când va avea loc un „mare cutremur” în România, în contextul în care duminică a avut loc un seism în zona Vrancea.

„Este adâncimea clasică pentru Vrancea. Pot să vă asigur că nu este nicio problemă, pentru că în Vrancea este un lucru obișnuit. Mă așteptam să fie”, a spus Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), duminică după-amiază, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Întrebat dacă se așteaptă ca în perioada următoare să aibă loc noi cutremure, a răspuns astfel: „Mai mici, da! Mai mici, clar! Dar mai mari, nu!” „În ultima săptămână, au fost foarte multe cutremure în Europa”, a subliniat acesta.

Întrebat când o să fie marele cutremur, Gheorghe Mărmureanu a spus: „Următorul mare cutremur este în jur de anul 2040. Un mare cutremur, cu o magnitudine de peste 6 și ceva. Deci, din punctul meu de vedere, nu se pune problema unui cutremur catastrofal până la această dată!”

Cutremur și în zona Muntelui Athos din Grecia

Un seism cu magnitudinea 5,4 s-a produs duminică în nordul Greciei, nu departe de al doilea oraş al ţării, Salonic, a anunţat Observatorul din Atena, potrivit AFP, relatează Agerpres.

Epicentrul cutremurului survenit la ora 11:50 GMT a fost localizat în mare la 10 km adâncime şi la 23 km sud-vest de Muntele Athos, a precizat aceeaşi sursă.

Pentru moment nu au fost raportate pagube sau victime.

Grecia este situată pe mai multe falii seismice şi se confruntă în mod regulat cu cutremure.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.