Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează TĂIERI? Declarațiile ULUITOARE a ministrului Sănătății: 'Mărirea salariilor nu a fost soluția. Au plecat 25.000 de medici'

Inquam Photos / Octav Ganea
victor costache

Victor Costache a subliniat că o creștere a salariilor nu a încurajat medicii să se întoarcă în țară, ceea ce înseamnă că trebuie îmbunătățite și condițiile din spitale atât pentru cadrele medicale, cât și pentru pacienți. „Să ne ridicăm infrastructura la nivel european”, spune ministrul Sănătății, anunță MEDIAFAX.

Citește și: E oficial! Anunțul făcut de Dumitru Coarnă se adeverește! Ludovic Orban se ține de cuvânt .

„În ultimii 10 ani, 25.000 de medici au plecat din România, cu diverse grade de pregătire. Simpla mărire a salariilor nu a fost soluția care să ne aducă medicii înapoi. Trebuie să lucrăm la condițiile de lucru în spitale. Să ne ridicăm infrastructura la nivel european în special pentru pacienții noștri”, a declarat ministrul Sănătății la Digi 24.

Medicina e profesie liberală și atunci trebuie să creăm condițiile ca medicii să se intoarcă, mai atrage atenția Victor Costache.

„Odată cu creșterea salarială și cu condiții mai bune in spitale, se crează premisele întoarcerii medicilor. Trebuie să ne gândim și să nu ne mai plece numărul de medici”, a mai punctat ministrul.

În privința măsurii potrivit căreia unui medic care acceptă șpagă să-i fie desfăcut contractul de muncă, ministrul Sănătății spune că există deja spitale care aplică această sancțiune.

Citește și: Presedintele Iohannis: `Mai este foarte puțin timp`

„Ideea era ca poate este mai bne să dăm sancțiune administrativă medicilor decât să-i băgăm în închisoare. Am avut intalniri cu sindicatele, cu Colegiul Medicilor și se caută soluții cu juristii pentru implementarea acestei soluții, de desfacere a contractului de muncă. Este deja aplicată în spitalele care au contracte updatate la realitatea de zi cu zi. Sunt niște măsuri administrative ferme - de ce să încurajăm o persoană care a condiționat actul medical să-și desfășoare activitatea în unitatea sanitară?”, a mai spus Costache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.