Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează un nou val de asasinate la revista Charlie Hebdo? Iranul amenință direct, după o caricatură cu ayatollahului Khamenei!

charlie hebdo

Urmează un nou val de asasinate la revista Charlie Hebdo? Iranul amenință direct, după o caricatură cu ayatollahului Khamenei! Iranul a avertizat miercuri Parisul că va reacţiona după publicarea unor caricaturi 'insultătoare' la adresa liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, în revista satirică Charlie Hebdo, transmite AFP, informează Agerpres.

Săptămânalul francez a publicat în cursul zilei zeci de caricaturi ale celei mai înalte personalităţi religioase şi politice a Republicii islamice.

Caricaturile au fost reţinute în urma unui concurs lansat în decembrie, în timp ce în Iran se înmulţeau manifestaţiile după moartea tinerei kurde Mahsa Amini, arestată pentru că ar fi încălcat codul vestimentar strict impus femeilor.

'Gestul insultător şi indecent al unei publicaţii franceze de publicare a unor caricaturi împotriva autorităţii religioase şi politice nu va rămâne fără răspuns eficace şi ferm', a declarat ministrul de externe iranian, Hossein Amir-Abdollahian.

'Nu vom permite guvernului francez să depăşească limitele. El a optat definitiv pentru calea greşită', a adăugat ministrul iranian într-o postare pe Twitter.

Charlie Hebdo anunţase în decembrie că acest 'concurs internaţional pentru a produce caricaturi' ale lui Khamenei îşi propunea să-i susţină pe 'iranienii care se bat pentru libertatea lor'.

Autorităţile de la Teheran afirmă că sute de persoane, printre care membri ai forţelor de securitate, au fost ucise şi alte mii au fost arestate în aceste 'revolte', şi acuză puteri străine şi grupări de opoziţie de alimentarea tulburărilor.

Charlie Hebdo a publicat caricaturile într-o ediţie specială la împlinirea a opt ani de la atentatul împotriva redacţiei sale din Paris, comis la 7 ianuarie 2015 de atacatori care au spus că acţionează în numele Al-Qaida pentru a răzbuna decizia săptămânalului de a publica caricaturi ale profetului Mahomed.

În timp ce caricaturile au suscitat multă furie în ţările musulmane, atentatele din 2015 au adus un val de sprijin în lume faţă de publicaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.