Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urşii, lupii şi şacalii au produs pagube de peste 100.000 de lei în Vrancea şi Buzău, de la începutul anului în curs

lupi

Animalele sălbatice, urşii, lupii, dar şi şacalii, au produs pagube de peste 100.000 de lei pe raza judeţelor Vrancea şi Buzău, de la începutul anului şi până în prezent, potrivit reprezentanţilor Gărzii Forestiere Focşani.

"De la începutul anului 2022 şi până în prezent, în judeţul Vrancea, asupra animalelor domestice avem numai pagube produse de urs. În total, 15 persoane au fost păgubite, fiind afectate 32 de familii de albine, două exemplare de bovine şi 30 exemplare de ovine, cu o valoare totală a pagubelor de 25.000 lei. Pe raza judeţului Buzău avem 50 de persoane păgubite. Aici vorbim atât de atacuri ale urşilor, cât şi ale lupilor, dar şi de un atac al şacalului. Au fost afectate 64 de familii de albine, o bovină, opt suine, 89 de ovine şi 39 de caprine, cu o valoare a pagubelor de 88.000 de lei", a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii Forestiere Focşani, Cristea Toma.

Potrivit sursei citate, cele mai multe pagube produse de urs s-au înregistrat la Dumitreşti, Vintileasca şi Nistoreşti.

În judeţele Buzău şi Vrancea au fost înregistrate pagube ale animalelor şi asupra culturilor agricole, potrivit Agerpres.

"Pagubele produse asupra terenurilor agricole sunt mici anul acesta. De regulă, pagubele sunt înregistrate începând cu luna septembrie. Pe judeţul Vrancea avem o singură persoană păgubită, cu 0,5 hectare la floarea soarelui. Pe judeţul Buzău au fost înregistrate pagube la rapiţă, pe 4,2 hectare şi la cultura de grâu, fiind afectate 3,5 hectare la grâu", a precizat Cristea Toma.

Garda Forestieră Focşani exercită atribuţiile specifice pe teritoriul a şase judeţe, respectiv Brăila, Buzău, Galaţi, Tulcea, Vaslui şi Vrancea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.