Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urșii și lupii au devenit o problemă în Europa. Congresul agrar al UE dezbate creșterea exponențială a animalelor

News.ro.
Familie ursi

Urșii și lupii au devenit o problemă în Europa. Congresul agrar al UE dezbate creșterea exponențială a animalelor

Printre temele dezbătute la Congresul agrar al UE de la Luxemburg s-a aflat între altele şi situaţia urşilor şi lupilor. La iniţiativa României ministrul austriac al agriculturii Norbert Totschnig (ÖVP) a cerut din nou implementarea unor măsuri transfrontaliere, respectiv o "exceptare practică" a protejării lupilor. Numeroase ţări membre UE se confruntă cu aceleaşi probleme: numărul animalelor sălbatice protejate până acum a crescut foarte mult şi cauzează nesiguranţă şi pagube, relatează Kleine Zeitung citat de Rador.

România a cerut la Luxemburg o modificare a paradigmei de până acum a politicii UE faţă de continuarea unei convieţuiri paşnice dintre om şi animal.

Trebuie să ne confruntăm cu situaţia reală, iar aceasta arată că în România se află două treimi din totalul urşilor bruni din Europa, iar numărul mereu crescând al acestora provoacă tot mai multe probleme atât în agricultură, cât şi în turism. "Vorbim despre 8.000 de urşi. Iar numărul este în creştere", a menţionat reprezentantul României. (...)

Comisia Europeană a promis că va acorda atenţie acestei probleme. Urmează să se întocmească un studiu de experţi pentru a stabili până la sfârşitul anului în curs "măsurile potrivite" în funcţie de regiuni.(...)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.