Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula von der Leyen acuzații GRAVE: SUA și Marea Britanie BLOCHEAZĂ exportul vaccinurilor către Europa

Euractiv
Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, joi, că UE permite exporturile de vaccinuri pentru Covid-19, majoritatea produse de companiile BionTech/Pfizer şi Moderna, în timp ce Statele Unite şi Marea Britanie au un mecanism de blocare a acestora, transmite Reuters.

Citește și: LISTA miniștrilor care își țin la secret consilierii personali: transparență până se ajunge la oamenii șefului

Von der Leyen a declarat într-o conferinţă de presă că aproximativ 95% din vaccinurile fabricate în UE care au fost exportate începând cu 30 ianuarie au fost fabricate de Pfizer şi BioNTech, iar restul de Moderna, informează News.ro.

Ea a spus că ambele companii îşi respectă contractele de aprovizionare cu UE şi, prin urmare, nu există nicio limitare la exportul lor, în timp ce la exporturile AstraZeneca, UE ”este foarte atentă”, din cauza nerespectării de către companie a livrărillor către blocul celor 27 de naţiuni.

Von der Leyen a adăugat că Statele Unite şi Marea Britanie au dispus de sisteme care au blocat în mod eficient exportul de vaccinuri pentru Covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.