Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula von der Leyen anunță o DECIZIE importantă: UE pregătește un sistem de sancțiuni pentru încălcarea drepturilor omului

Agerpres
Ursula von der Leyen

Reprezentanții UE pregătesc un sistem de sancțiuni pentru încălcarea drepturilor omului. Proiectul, anunțat de președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen în discursul privind starea Uniunii, a fost prezentat marți, potrivit MEDIAFAX.

Comisia Europeană și Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate au prezentat marți o propunere comună de regulament al Consiliului privind punerea în aplicare a unor măsuri sancțiuni pentru combaterea încălcărilor grave ale drepturilor omului și a abuzurilor împotriva acestor drepturi la nivel mondial.

Citește și: DNA, lovitură cruntă pentru fostul ministru al sănătăţii. Suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie, în contextul comercializării de bunuri de uz medical .

Propunerea comună de regulament al Consiliului este unul dintre actele juridice solicitate de Consiliu pentru a demara instituirea noului regim de sancțiuni. Aceasta completează decizia Consiliului care este propusă de Înaltul Reprezentant Josep Borrell și care, odată adoptată de Consiliu, va institui regimul mondial de sancțiuni UE în materie de drepturi ale omului.

Odată intrat în vigoare, noul regim mondial de sancțiuni UE în materie de drepturi ale omului va oferi UE o mai mare flexibilitate pentru a viza responsabilii de încălcări grave ale drepturilor omului și de abuzuri grave la nivel mondial, indiferent de locul în care au loc acestea sau de cine este responsabil. Se preconizează că regimul mondial de sancțiuni UE în materie de drepturi ale omului va consta în măsuri cum ar fi înghețarea activelor și interdicții de călătorie. În ceea ce privește interdicțiile de călătorie, propunerea comună va prevedea, de asemenea, pentru prima dată, supravegherea de către Comisie a punerii în aplicare a interdicțiilor de călătorie.

„Trebuie să apărăm drepturile omului și libertățile fundamentale. Un regim de sancțiuni UE care să tragă la răspundere persoanele responsabile de abuzuri și de încălcări ale drepturilor omului ar fi trebuit să existe deja de mult timp. Suntem convinși că, prin adoptarea propunerii noastre, Consiliul va demonstra că este hotărât să sprijine Comisia în îndeplinirea acestui obiectiv”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Citește și: Precizare de ultimă oră! Raportare greșită a deceselor

Noul regim nu va înlocui regimurile de sancțiuni geografice existente, dintre care unele abordează deja încălcări ale drepturilor omului și abuzuri împotriva acestora, cum ar fi în Siria, Belarus sau Venezuela.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.