Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula von der Leyen: Consolidarea Mecanismului de Protecţie Civilă va ajuta UE în lupta împotriva COVID-19

Euractiv
Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat marţi că decizia de a întări Mecanismul de Protecţie Civilă al UE va ajuta blocul comunitar în lupta împotriva COVID-19, în domenii precum achiziţia de echipamente medicale, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

"Salut acordul pentru întărirea Mecanismului de Protecţie Civilă al UE. Pentru prima dată, UE va putea achiziţiona direct tot ceea ce este nevoie pentru a aborda o criză, inclusiv echipamente medicale", a scris ea pe contul de Twitter.

"Trebuie să avem instrumentele pentru a sprijini statele membre rapid atunci când apare o criză!", a adăugat Von der Leyen.

Ion Cristoiu s-a simțit rău după rapel: 'Eu m-am simțit, și am înțeles că nu sunt singurul, cumplit de obosit'

Parlamentul European şi Consiliul au ajuns luni la un acord provizoriu pentru o reformă a Mecanismul de Protecţie Civilă al UE, pentru a îmbunătăţi prevenirea, pregătirea şi reacţia la catastrofe, a transmis PE.

Acordul urmăreşte consolidarea cadrului juridic actual privind protecţia civilă, ca răspuns la experienţa fără precedent a pandemiei de COVID-19.

Parlamentul European susţine că noile dispoziţii urmăresc să garanteze că UE şi statele membre sunt mai bine pregătite pentru a răspunde unor urgenţe la scară mare, în special atunci când ele afectează mai multe ţări în acelaşi timp.

Pentru a accelera oferirea de ajutor în caz de criză, Comisia Europeană va putea achiziţiona direct, în condiţii specifice, resursele necesare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.