Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ursula Von der Leyen şi Charles Michel salută 'reîntoarcerea' SUA pe scena internaţională

Agerpres - Reuters
Ursula Charles Michel

Preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului European, Ursula von der Leyen şi Charles Michel, au salutat marţi, la începutul summitului cu preşedintele american Joe Biden, ''reîntoarcerea'' Statelor Unite pe scena internaţională, scrie agenţia EFE.

''Domnule preşedinte, dragă Joe, suntem încântaţi să-ţi urăm bun venit la Bruxelles. Dumneavoastră v-aţi întors la Bruxelles şi America s-a întors pe scena globală'', a spus Michel într-o scurtă declaraţie de presă alături de Joe Biden şi Ursula von der Leyen, potrivit agerpres.ro.

Reîntoarcerea SUA ''este o veste bună pentru alianţa noastră; este de asemenea o veste bună pentru lumea întreagă'', a insistat preşedintele Consiliului European. ''Suntem încântaţi să lucrăm cu dumneavoastră pentru a face faţă importantelor provocări globale'', a mai spus acesta.

La rândul ei, Ursula von der Leyen, i-a mulţumit lui Biden că vizitează Bruxellesul ''atât de repede'' în mandatul său (început în ianuarie n.red), ceea ce în opinia şefei Comisiei Europene ''subliniază ataşamentul său personal faţă de UE''.

''Ultimii patru ani nu au fost uşori'', a ţinut ea să adauge, făcând aluzie la fostul preşedinte american Donald Trump, asigurându-l pe succesorul acestuia că ''suntem prieteni şi aliaţi şi aşteptăm să colaborăm''.

În replică, Biden a spus că ''avem o mare oportunitate de a lucra cu UE, precum şi cu NATO, şi ne simţim foarte bine cu aceasta''. După ce a participat luni la summitul NATO, liderul de la Casa Albă a promis din nou că, odată încheiat mandatul predecesorului său Donald Trump, ''America s-a întors'', deşi ''niciodată nu am plecat complet''.

Un pas important în îmbunătăţirea relaţiilor UE-SUA a fost acordul anunţat înaintea acestui summit privind suspendarea timp de cinci ani a taxelor vamale reciproce instituire în disputa legată de subvenţiile pe care le acordă fiecare propriilor producători de avioane - SUA pentru Boeing şi unele state ale UE pentru Airbus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.