Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uruguay, este următoarea țară care dorește utilizarea criptomonedelor ca mijloc de plăți

bitcoinist.com
taxe impozite criptomonede bitcoin

Senatorul uruguayan Juan Satori a introdus un proiect de lege pentru reglementarea criptomonedelor și pentru a permite companiilor să accepte plăți criptografice.

Satori se alătură unei liste în creștere a politicienilor din țările vorbitoare de limbă sud-americană și spaniolă, care încearcă să aducă adoptarea criptomonedelor. Cu toate acestea, senatorul nu propune utilizarea criptomonedelor ca mijloc legal ca în El Salvador.

Senatorul cripto-prietenos a scris pe 4 august că „astăzi prezentăm un proiect de lege, pionier în lume, care încearcă să stabilească o utilizare legitimă, legală și sigură în afacerile legate de producția și comercializarea de monede virtuale în Uruguay”.

Proiectul de lege propune ca „activele criptografice să fie recunoscute și acceptate de lege și aplicabile în orice activitate juridică. Acestea vor fi considerate un mijloc de plată valid, adăugat celor incluse în Legea incluziunii financiare. ”

Senatorul aparține Partidului Național, care este partidul de guvernământ al Uruguayului și deține 10 din cele 30 de locuri din Senat. Dacă proiectul de lege câștigă sprijin, guvernul va emite trei tipuri de licențe pentru întreprinderile care utilizează cripto. Primul permite „companiilor să tranzacționeze orice activ criptografic, cum ar fi intermediari (schimburi), cu excepția tranzacțiilor de origine nefinanciară”.

A doua licență permite părții aprobate să „stocheze, să păstreze sau să protejeze activele criptografice”, iar cea de-a treia permite emiterea de „active criptografice sau jetoane utilitare cu caracteristici financiare”.

Secretariatul național al țării pentru lupta împotriva spălării banilor și finanțării terorismului (SENACLAFT) va fi însărcinat cu „reglementarea, controlul și auditul” deținătorilor de licențe.

Satori afirmă că „procentul de oameni care investesc în criptomonede în comparație cu numărul total de locuitori pe țară este scăzut” și subliniază importanța adoptării reglementărilor criptografice pentru „promovarea investițiilor și protejarea investitorilor”.

Dezvoltarea este cea mai recentă dintre o serie de țări care doresc să aducă cripto-urile, inclusiv Paraguay, care a văzut un proiect de lege bitcoin trimis luna trecută, Panama care analizează adoptarea criptomonedelor la scară națională și Argentina cu o factură care solicită lucrătorilor să fie plătit în criptă .

Columbia și-a aruncat pălăria în ring, cu senatorul Mauricio Toro, care a introdus un proiect de lege pe 27 iulie care vizează schimburile criptografice și protecția consumatorilor.

Toro a subliniat pe Twitter că proiectul de lege încearcă să „garanteze securitatea” în tranzacțiile cripto , să elimine piața neagră și să promoveze cripto ca alternativă la sistemul bancar tradițional.

Dacă este aprobat, proiectul de lege va introduce reglementări care impun schimburi criptografice interne și internaționale care operează în țară să se înregistreze la registrul comercial național.

Firmele vor trebui să respecte legile împotriva spălării banilor și finanțării terorismului, să pună în aplicare măsuri de sensibilizare a clienților și de due diligence, cum ar fi raportarea unei activități neobișnuite sau suspecte către Unitatea de informații și analize financiare.

În Spania, Partidul Popular (PP) a prezentat recent un proiect de lege criptografic, care urmărește legalizarea utilizării tehnologiei cripto și blockchain în scopuri ipotecare și de asigurare .

Proiectul de lege solicită băncilor spaniole să implementeze tehnologia blockchain pentru gestionarea ipotecii și asigurărilor prin automatizarea proceselor conexe utilizând contracte inteligente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.