Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USADA şi UFC se despart pe fondul unei dispute legate de McGregor

Queen Atletica
antidoping

Sportivii UFC nu vor mai fi supervizaţi de Agenţia Americană Anti-Doping (USADA), iar părţile vor pune capăt parteneriatului lor de opt ani, pe fondul unei dispute legate de testarea antidoping a fostului campion UFC Conor McGregor, relatează Reuters, potrivit news.ro.

McGregor doreşte să revină în octogon pentru prima dată de când a suferit o accidentare la picior în iulie 2021, dar regulile USADA îi cer să fie în lotul de testare timp de şase luni şi să dea două teste negative înainte de a putea concura.

"Relaţia dintre USADA şi UFC a devenit nesustenabilă, având în vedere declaraţiile făcute de liderii UFC şi de alte persoane care au pus la îndoială poziţia de principiu a USADA conform căreia lui McGregor nu i se permite să lupte fără a fi în baza de testare timp de cel puţin şase luni", a declarat directorul general al USADA, Travis Tygart, într-un comunicat.

USADA a precizat că reuniunile privind reînnoirea contractului au eşuat luni, când, după o întâlnire productivă în luna mai, UFC a avut o "răsturnare bruscă de situaţie" şi a informat agenţia că merge în altă direcţie.

"Suntem dezamăgiţi pentru sportivii UFC, care sunt contractori independenţi care se bazează pe programul nostru global independent, la standarde de aur, pentru a-şi proteja drepturile la un octogon curat, sigur şi corect", a declarat Tygart.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.