Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Useriștii PRIND DRAG de PSD? Drulă îi ÎNVAȚĂ pe Grindeanu CUM să aibă succes la Transporturi

Inquam Photos/ Octav Ganea
Catalin Drula

Fostul ministru al Transporturilor în perioada coaliţiei PNL-USR, Cătălin Drulă i-a transmis, marţi, pe Facebook, actualului ministru, Sorin Grindeanu, de la PSD, că nu e târziu să pună presiune pentru ca anul acesta să mai recuperăm lenea şi reaua voinţă a interimatului PNL la Transporturi din ultimele 3 luni. Drulă atacă dur interimatul lui Dan Vâlceanu la Transporturilor, despre care spune că a însemnat ”numiri politice, sinecuri, deprofesionalizare şi foarte puţină preocupare pentru proiectele de investiţii”.

”E o zi de mare bucurie astăzi: deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda. De astăzi, se va circula şi pe ultimii 29km, în total, împreună cu segmentele din Loturile 1 şi 3, care se deschid concomitent. Mulţumesc constructorului care în sfârşit s-a mobilizat şi s-a ţinut de cuvânt în parteneriatul pe care l-am stabilit în acest an”, a scris Drulă.

 

Fostul ministru spune că peste câteva zile o altă promisiune va fi îndeplinită: A3 Târgu Mureş - 9km de drum de mare viteză (autostradă + drum de legătură 2x2) - se va deschide pe 6 decembrie.

 

Drulă îi transmite un mesaj actualului ministru al Transporturilor: ”Domnule Grindeanu, nu e târziu să puneţi presiune pentru ca anul acesta să mai recuperăm lenea şi reaua voinţă a interimatului PNL la Transporturi din ultimele 3 luni. Un interimat care a însemnat numiri politice, sinecuri, deprofesionalizare şi foarte puţină preocupare pentru proiectele de investiţii”. Drulă enumeră alte câteva proiecte care sunt pe finalizare şi care au nevoie de cărbuni:

 

DX12 Craiova - Piteşti, Tronsonul 2, l-am lăsat la 90% în septembrie. Aveţi toate şansele să oferiţi Olteniei o alternativă civilizată pentru porţiunea Balş - Slatina (40km de trafic de coşmar) cât de curând.

 

Drumul de legătură de la Giurgiu (5,7km de drum de beton de ultimă generaţie) are peste 95% stadiu actual de realizare, cu puţin efort şi supraveghere, domnule Grindeanu, îl puteţi deschide în decembrie.

 

La fel, centura Satu Mare! 4km au fost deschişi în octombrie, mai sunt 8km foarte aproape de finalizare anul acesta. Pentru restul trebuie să puneţi presiune pe CNAIR, domnule Grindeanu.

 

Potrivit fostului ministru, ”adăugând proiectele deja deschise, Centura Mihăileşti şi Pasajul Mogoşoaia, precum şi toate cele unde se lucrează (Sibiu-Piteşti lot 1 şi 5, A3 Transilvania, A0 - Autostrada de Centură Bucureşti, DX Craiova-Piteşti, Brăila-Galaţi, Podul de la Brăila şi altele) anul acesta vom avea recordul de absorbţie pe fonduri europene pentru infrastructură de transport”.

 

”Se putea şi mai bine, dacă nu s-ar fi bătut pasul pe loc toamna aceasta. E nevoie de voinţă şi profesionalizare pentru ca proiectele de investiţii să meargă bine. Asta am adus în echipa mea în primele 8 luni ale acestui an. Îmi doresc să văd această abordare continuată!”, mai scrie Cătălin Drulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.