Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USL - cea mai mare minciună politică din istoria recentă a României

revista presei

Evenimentul Zilei:

Cu fiecare cap de baron local care pică sub ghilotina DNA devine tot mai clar ce a însemnat, în realitate, USL. În doi ani de zile această construcţie politică şi liderii ei au reuşit o performanţă negativă istorică. După ce va trece timpul şi se vor putea face analize obiective, lipsite de emoţie, se va vedea şi mai bine eşecul incredibil al acestui proiect politic. Victor Ponta şi Crin Antonescu au reuşit să obţină o majoritate uluitoare în Parlament şi în aproape toate structurile locale şi judeţene de exercitare a puterii. Au convins eficient milioane de oameni să voteze USL şi au cucerit astfel aproape toate judeţele... Supăraţi pe măsurile de austeritate luate de cei care au deţinut puterea înainte de USL, împinşi de la spate de o propagandă extrem de eficientă, milioane de români au acordat o încredere fără precedent acestei construcţii politice, în 2012, la alegerile locale, la referendumul pentru suspendarea preşedintelui şi la alegerile parlamentare.Toată această susţinere fără precedent ar fi trebuit să dea liderilor USL suficient combustibil pentru a putea pune în practică toate promisiunle făcute. Dacă erau de bună credinţă în 2012, liderii USL nu aveau niciun motiv să eşueze atât de lamentabil în numai doi ani de zile.  Unde sunt acum? Crin Antonescu nu mai există. Victor Ponta se scufundă în neîncredere, ca Titanicul, după doi ani de guvernare şi o campanie care a iritat la culme publicul. La cele de mai sus se adaugă ştirile cu baroni locali cercetaţi de DNA care arată publicului că sub plapuma USL au ajuns la putere tot felul de hoţi şi escroci, într-un procent fără precedent până acum. Dreptatea ”până la capăt” era, de fapt, o operaţiune perversă prin care mafia căuta disperată să acapareze toate instituţiile sistemului judiciar pentru a-şi rezolva problemele penale. Se dovedeşte că USL a fost cea mai mare minciună politică din istoria recentă a României.

Digi24:

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat ca ii pare foarte clar ca premierul Victor Pota este decis să își ducă mandatul până la capăt. "Mandatul unui guvern, dacă nu e răsturnat printr-o moțiune de cenzură, e de patru ani, mandatul președintelui e 5 ani. Dacă intrăm într-o logică de genul - s-a schimbat președintele, a câștigat altul decât cel dat de majoritatea parlamentară și trebuie să schimbăm guvernul, deci. Adică a câștigat Iohannis, trebuie Guvernul și Ponta să își dea demisia, păi atunci dacă în 2016 guvernul cu noul PNL-PDL ar pierde alegerile ar trebui să demisioneze și președintele?. Evident că răspunsul e nu. Președintele Iohannis e ales pe 5 ani, trebuie să își ducă mandatul până la capăt. Guvernul e adus în 2012 pentru 4 ani. Există, în cazul guvernului, mecanismul democratic care e cel al moțiunii de cenzură. Din ce am discutat în ultimele zile cu premierul Ponta, l-am văzut foarte clar și decis să își ducă mandatul până la capăt și crede că pe baza unei bune guvernări, care să fie percepută ca atare de către cetățeni, trebuie să se gândească la câștigarea alegerilor din 2016. Și colegii mei miniștri vor depune toate eforturile pentru a ne atinge acest obiectiv",  a declarat Tariceanu.

Ziarul Financiar:

Premierul Ungariei Viktor Orban spune că membrii guvernului nu ar trebui să se preocupe de prăbuşirea popularităţii partidului de guvernământ pentru că nu este campanie electorală şi oricum el ar trebui să fie cel care „să aibă grijă de popularitate“.  Potrivit sondajului de opinie Median, popularitatea partidului de guvernământ Fidesz a scăzut cu 12% în ultima lună, la 25% din votanţii eligibili, în urma mai multor scandaluri şi a unor proteste de stradă masive. Şi alte sondaje indică o diminuare a popularităţii. Orban a a declarat într-un interviu pentru postul public de radio MR1 că nu este „fericit“ că masele au scandat „tot felul de lucruri neplăcute“ în timpul recentelor proteste de stradă împotriva „taxei pe Internet“, care s-au transformat într-un protest general împotriva guvernului, dar că libertatea de a protesta este unul din pilonii democraţiei. În ceea ce priveşte propunerile controversate ale guvernului maghiar, cea mai recentă fiind ideea impunerii unor analize obligatorii pentru a depista consumul de droguri printre adolescenţii între 12 şi 18 ani, printre jurnalişti şi politicieni, Orban a răspuns: „Sunt un vechi muşchetar“ şi că a observat de multe ori că popularitatea scade în momentul în care campania politică se transformă în guvernare propriu-zisă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.