Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ușoară demobilizare la PSD. Ținta lui Marcel Ciolacu la alegerile locale (surse)

Variante Scenariu Plan

Lideri județeni PSD au reclamat în ședințele interne o ușoară demobilizare a electoratului partidului. Liderul PSD Marcel Ciolacu a spus că nu-l interesează scorul politic al PSD la alegerile locale, ci în primul rând contează numărul primarilor.

O parte din electoratul nostru spune că nu vede de ce s-ar mai chinui să vină la vot pentru PSD. Spun: 'PSD pentru ce luptă'?”, au declarat surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

„Ciolacu spune că trebuie să avem mai mulți primari ca ceilalți. Nu contează numărul, nu am vorbit de un număr fix, el e mulțumit dacă o să fim pe primul loc la numărul de primari. Și pe urmă să încercăm să păstrăm cât mai multe Consilii Județene”, au mai spus sursele citate.

În PSD s-a calculat că partidul va păstra sigur 17 Consilii Județene. PSD a luat 28 de Consilii Județene în 2016.

În ceea ce privește sondajele de opinie, „PNL are cam 8-10% în față. După moțiunea de cenzură, ei au avut o creștere și noi o scădere”, au mai declarat sursele social-democrate.

La alegerile locale din 2016, un număr de 1.679 primării (52,69%) au fost câștigate de PSD, în timp ce liberalii au câștigat 1.081 de primării (33,92%).

„Meciul începe de la 0 la 0”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că la alegerile locale de pe 27 septembrie "meciul începe de la 0 la 0" și că „există șanse peste tot” pentru social-democraţii care candidează pentru funcțiile de primari.

El a adăugat că alegerile locale pot fi "un mare dezastru electoral" din punct de vedere al prezenței la urne.

„Putem avea o prezenţă foarte scăzută care să fie undeva la jumătatea alegerilor normale şi atunci vor rezulta foarte mulţi reprezentanţi ai tuturor partidelor, cu o legitimitate scăzută în administraţia locală, am putea să avem cozi infernale, pentru că noi am calculat că, dacă într-o secţie din Bucureşti, să zicem, unde votează în mod normal 1.500 de oameni, dacă s-ar desfăşura conform tuturor indicaţiilor şi sunt respectate toate condiţiile sanitare, atunci din 1.500 ar putea să voteze, în timpul alocat, 500", a spus Dîncu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.