Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR a bătut palma cu PMP și UDMR - moțiunea trebuie depusă cât mai repede! PNL și ALDE, absenți de la discuții

library.com
negocieri

Deputatul USR Stelian Ion a declarat, marți, că discuțiile purtate cu PMP și UDMR în privința urgentării depunerii unei moțiuni de cenzură au fost favorabile, însă grupul minorităților nu are încă un punct de vedere. El și-a exprimat dezamăgirea pentru absența de la discuții a PNL și ALDE.

„Bună ziua, după cum știți ieri USR a lansat o invitație către toate partidele parlamentare, în afara PSD pentru a ne întâlni astăzi și a discuta despre moțiunea de cenzură cu precăderea asupra momentului depunerii moțiunii de cenzură și a strategiei de urmat în perioada următoare. Au răspuns invitației noastre astăzi colegii din PMP, colegii din UDMR și cei de la minoritățile naționale. A fost o discuție bună spunem noi, în principiu toți am spus același lucru care am fost prezenți, cu precizarea că minoritățile nu au punct de vedere unitar pe această chestiune, dar ceilalți am spus că trebuie depusă moțiunea cât de repede e posibil pentru a spori șansele ei. Fiecare zi care trece, trece în favoarea Guvernului Dăncilă, am văzut chiar ieri că 5 deputați de la ALDE au trecut de partea cealaltă așa încât este clar că trebuie să ne grăbim”, a declarat Stelian Ion, conform Mediafax.

El și-a exprimat dezamăgirea privind absența de la discuții a ALDE și Pro România.

„În rest trebuie să vedem și care este părerea celorlalți, nu a fost de bun augur spun eu lipsa celor de la ALDE, de la Pro România, deși Pro România a promis că va veni cu acele semnături, trebuie să le și vedem. Până nu le vom vedea scriptic vom avea îndoieli în privința asta, iar cei de la ALDE sunt împărțiți. Domnul Tăriceanu a confirmat prezența pentru astăzi, ieri, astăzi nu s-a prezentat e deja un semn de întrebare. De asemenea am văzut declarațiile pe care le-a dat în sensul în care condiționează sprijinirea acestei moțiuni de discuția pe un viitor program de guvernare, pe chestiuni legate de formula guvernamentală, ceea ce evident că excede obiectului discuției de astăzi, adică astăzi era vorba despre sprijinirea acestei moțiuni și despre căderea Guvernului Dăncilă, ceea ce urmează să se întâmple după aceea e o etapă ulterioară și vom discuta abia după”, a mai spus deputatul USR.

Dăncilă pleacă în SUA și răspunde acuzațiilor lui Ponta: 'Va fi un bun prilej să prezentăm investitorilor americani oportunitățile de afaceri din România'

Totodată, deputatul USR a virbit și despre absența de la discuții a PNL, susținând că speră că lipsa lor nu reprezintă o schimbare de strategie sau de tactică.

„Noi am invitat pe absolut toți colegii, toți liderii de grup, știau toți colegii, inclusiv colegii din PNL , mi-aș fi dorit foarte mult să fie și colegii din PNL alături de noi astăzi, vom vedea, sper că nu este o schimbare de strategie sau de tactică, vom vedea în perioada următoare, eu am încredere că vom găsi varianta comună pentru a depune cât mai repede moțiunea de cenzură și că nu își dorește nimeni să tergiverseze în nici un fel acest moment. E și o chestiune de strategie, v-am spus, noi considerăm că trebuie depusă foarte repete. Nu ne-au explicat motivul absenței, probabil vor fi motive obiective, sper să fie motive obiective”, a afirmat Stelian Ion.

Deputatul USR Stelian Ion și senatorul USR Adrian Wiener au purtat marți discuții cu deputatul PMP Petru Movilă, senatorul UDMR Cseke Attila și liderul deputaților minorităților naționale, Varujan Pambuccian, despre urgentarea depunerii moțiunii de cenzură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.