Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR a făcut mai multe plângeri penale: E vorba de afaceri bănoase din Delta Dunării

MFE
Delta Dunarii

USR a sesizat instituţiile statului pentru a verifica dacă s-a făcut legal concesionarea unor terenuri ce fac obiectul scandalului cu subvenţii europene pentru stuf din Delta Dunării.

"USR sesizează Curtea de Conturi, Garda Naţională de Mediu, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării pentru a verifica cum s-au concesionat terenuri în Delta Dunării, în contextul suspiciunilor de fraudă cu subvenţii europene legate de firme apropiate familiei baronului PSD Paul Stănescu", informează USR într-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES.

Locuitorii din Deltă sunt uitați, acuză USR

Deputatul USR Eugen Terente a declarat că, în timp ce locuitorii din Delta Dunării sunt "uitaţi" de autorităţi, apropiaţii secretarului general al PSD, Paul Stănescu, "inventează", cu ajutorul ministrului Agriculturii, Florin Barbu, noi scheme pentru a beneficia de subvenţii de pe urma Deltei.

"În timp ce locuitorii din Delta Dunării sunt uitaţi de autorităţi şi nu există infrastructură pentru cele mai esenţiale nevoi, cum ar fi nevoia de asistenţă medicală, apropiaţii baronului PSD Paul Stănescu inventează, cu ajutorul ministrului Agriculturii, Florin Barbu, noi scheme pentru a beneficia de subvenţii de pe urma Deltei. Ca deputat USR de Tulcea, consider că este esenţial să asigurăm transparenţa şi legalitatea în administrarea resurselor naturale, drept pentru care am sesizat autorităţile competente în contextul suspiciunilor de fraudă cu subvenţiile pe care le-au cerut firmele apropiaţilor baronului PSD. Aştept cu interes rezultatele anchetelor şi voi lupta în continuare atât pentru integritate, cât şi pentru protejarea mediului în regiunea noastră", a spus deputatul USR.

USR cere verificarea contractelor de concesiune

USR solicită instituţiilor abilitate să verifice legalitatea contractelor de concesiune aflate în desfăşurare în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, încheiate pentru valorificarea resurselor regenerabile, precum şi pentru realizarea de obiective de investiţii în zonele valorificabile economic.

"În paralel, USR continuă demersurile parlamentare pentru a anula modificările legislative adoptate de PSD şi PNL, cu dedicaţie, prin care suprafeţele de apă pe care se cultivă stuf au devenit pajişti şi, implicit, pot atrage subvenţii europene de milioane de euro. Proiectul depus de USR în acest sens a fost deblocat, luni, la insistenţele noastre şi va ajunge la vot în plenul Senatului, ca primă Cameră sesizată", mai menţionează comunicatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.