Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR a găsit o 'șopârlă' în Legea Bugetului: finanțare către partidul lui Dan Voiculescu și Piedone

legea bugetului

Claudiu Năsui a afirmat că PSD şi PNL au trecut miercuri, în comisiile parlamentare de buget, un amendament la bugetul de stat pentru 2022 prin care este extinsă subvenţia partidelor politice şi la PPUSL, partidul lui Cristian Popescu Piedone.

În Parlament, cei de la USR au cerut un vot separat pentru acest amendament, dar acesta a trecut cu votul covârșitor al majorității PSD-PNL-UDMR.

„Mizeriile se fac prin amendamente venite pe repede înainte. Azi pe ultima sută de metri a şedinţei pentru buget, PSD şi PNL au trecut un amendament prin care extind subvenţia partidelor politice la PPUSL, adică partidul lui Piedone. La început am crezut că e vorba de un amendament care să finanţeze noul partid al domnului Orban. Dar nu era asta pentru că specifică clar că vor fi finanţate partidele după numărul de parlamentari de la sfârşitul primei sesiuni parlamentare din 2021. Singurul partid care va beneficia de acest amendament este PPUSL, care are câţiva parlamentari afiliaţi la PSD”, a scris Claudiu Năsui, miercuri pe Facebook.

Deputatul USR a adăugat că probabil PSD şi PNL se gândesc că partidul lui Piedone va avea nevoie de ajutor în alegeri, în contextul în care este aşteptată anul viitor sentinţa în cazul lui Cristian Popescu Piedone.

„Găselniţa cu „parlamentarii după prima sesiune din 2021” este exact genul acela de decizia arbitrară care ne arată că de fapt ei fac toate astea „pentru că pot”. Câteodată mai invocă ei principii şi valori, dar de fapt aleg doar ce le convine. Sentinţa domnului Piedone este aşteptată în 2022. Probabil că PNL şi PSD se gândesc că partidul domnului va avea nevoie de ajutor în alegeri. Şi s-au gândit să-l dea din banii luaţi prin taxe şi impozite. În mod normal partidele ar trebui să se finanţeze din cotizaţii multe şi mici ale membrilor lor. Nu din bani luaţi prin taxe şi impozite. Dar asta e altă dezbatere”, a conchis Năsui.

Camera Deputaţilor şi Senatul au plen reunit, miercuri seara, pentru dezbatere şi vot asupra proiectului bugetului de stat pentru 2022 şi proiectului bugetului asigurărilor sociale pentru 2022. USR a anunţat deja că nu va vota bugetul şi Dan Barna a precizat că partidul ia în calcul să atace la CCR propunerea legislativă privind bugetul pe anul viitor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.