Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR acuză PSD şi PNL că ar vrea ''să îngroape'' legea privind stuful din Deltă

MFE
Delta Dunarii

USR acuză PNL şi PSD că ar vrea "să îngroape" proiectul care exclude stufărişurile din categoria pajiştilor, după ce reprezentanţii celor două partide nu au fost de acord să dezbată iniţiativa respectivă în procedură de urgenţă.

USR a cerut, miercuri, în Comitetul liderilor din Camera Deputaţilor, dezbaterea în procedură de urgenţă a legii privind stuful din Deltă.

"Au dat o lege cu dedicaţie pentru Paul Stănescu şi acum vor să îngroape la sertar proiectul nostru care îndreaptă această situaţie aberantă. Romania e căpuşată de baronii locali PSD şi PNL care-şi dau legi cu dedicaţie să devină milionari peste noapte. Curaj, PSD şi PNL! Nu vă mai ţineţi cu ghearele de o lege dată cu dedicaţie care nu face decât să distrugă Delta. Hai să dezbatem proiectul USR, să vadă o Românie întreagă cum vă protejaţi grupurile de interese. Dacă tot vreţi să lăsaţi aşa legea, cum e ea, măcar asumaţi-vă un vot", a afirmat deputata USR Diana Buzoianu, vicepreşedintă a Comisiei de mediu.

Conform unui comunicat transmis de USR, legea a trecut tacit luni de Senat, iar Camera Deputaţilor este forul decizional.

Potrivit USR, legea "a transformat, din pix, luciul de apă din Delta Dunării în păşune şi prin această modificare două firme apropiate de fiul baronului PSD Paul Stănescu" au cerut de la APIA subvenţii de 5 milioane de euro. Legea USR "întoarce stuful din Deltă la categoria stuf, nu păşune", se mai arată în comunicat.

"Delta nu este pajişte şi stuful nu este furaj, o ştie orice locuitor al Deltei, dar asta nu contează pentru PSD şi PNL care au dat o lege cu dedicaţie pentru a putea încasa subvenţii firmele apropiate clanului Stănescu. Am iniţiat un proiect legislativ alături de colegii mei din USR care anulează modificările cu dedicaţie făcute de PSD şi PNL pentru Paul Stănescu. După ce mai bine de patru luni legea a fost blocată la Senat, acum a ajuns la Camera Deputaţilor. Cer reprezentanţilor PSD şi PNL să dezbată şi să aprobe legea în regim de urgenţă", a declarat senatorul USR Narcis Mircescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.