Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, acuzații GRAVE la adresa PSD, după votul din Parlament: Pârjolesc terenul și otrăvesc fântânile!

inroman.ro
USR

Deputatul USR, Claudiu Năsui, susține că votul PSD din Parlament în urma căruia se măresc pensiile cu 40% este unul strict electoral. Năsui consideră că social-democrații au luat această decziei doar pentru a câștiga voturile pensionarilor și cum știu că n-au șanse să vină la guvernare anul viitor, atunci ”pârjolesc tenerul și otrăvesc fântânile”.

Citește și: BREAKING - RECORD de cazuri noi, în ultimele 24 de ore: 1713 persoane, confirmate pozitiv

”Planul PSD este de a sabota masiv anul 2021.

Înainte să ies în acțiunea de campanie pentru Nicușor Dan și USR-PLUS organizată în sectorul 6, am participat la ședința comisiei pentru buget-finanțe. Devine clară strategia PSD de a pârjoli terenul și a otrăvi fântânile.

S-au întâmplat concret 3 lucruri majore:

1) S-a votat reintroducerea măririi punctului de pensie cu 40%.

2) S-a votat creșterea salariilor angajaților la stat. În perioada 2016-2019 cheltuielile de personal la stat au crescut deja cu 79%.

3) Culmea ironiei, domnul Teodorovici, ministru finanțelor PSD care a crescut datoria publică cu 31% în doar 3 ani, adică cu peste 60 de milioane de lei per zi de guvernare, a susținut un amendament prin care guvernul nu mai poate crește datoria publică peste 40% din PIB. Ca să înțelegem ce înseamnă asta, în prezent datoria publică est deja la 42.2% din PIB.

Practic PSD crește cheltuielile statului și nu-l lasă să se îndatoreze. Asta înseamnă că guvernul nu va avea altă soluție decât să crească taxele sau să scadă cheltuielile. Din păcate pentru noi, guvernul nu a scăzut deloc cheltuielile până acum, dimpotrivă.

Trebuie să înțelegem că toată lumea își dorește o mărire a pensiilor, dar mai trebuie să ai și bani pentru asta. Noi nu-i avem. Nu-i aveam nici anul trecut, darămite acum în plină criză.

Ce înseamnă o asemenea creștere a cheltuielilor publice pentru o țară care trebuie să își revină dintr-un șoc economic masiv? Înseamnă creșterea taxelor, a împrumuturilor, a inflației dar, mai ales, înseamnă sărăcie. PSD vinde în campania electorală aceeași iluzie de 30 de ani: că putem să ne îmbogățim din pix. Nu se poate.

Dacă s-ar fi putut face asta, ar fi făcut-o mulți și România ar fi campioana Europei. În loc, suntem campioni la taxarea muncii slab plătite și la sărăcia în muncă. Să nu uităm că deja jumătate din salariul românilor merge la stat.

Suntem campioni și la împrumuturi în condiții din ce în ce mai păguboase. Ne furăm singuri căciula crezând că avem bunăstare. Nota de plată o vom achita toți mulți ani de acum încolo.

Consecințele vor fi că: statul fie va crește taxele asupra noastră, fie își scade cheltuielile, fie se îndatorează masiv (deja ritmul nostru de îndatorare a crescut masiv în ultimii 4 ani) ceea ce ne va crește și dobânzile și inflația. Adică ne va eroda puterea de cumpărare.

V-ați întrebat de ce 40%? De ce nu 400%? Dacă tot dăm din banii altora sume enorme fără acoperire, de ce nu? Răspunsul simplu este din pix. PSD știe că nu va mai fi la guvernare, așa că nu e problema lor.

Cel mai trist lucru este că tocmai persoanele pe care pretindem să le ajutăm, cei cu pensiile mici, o vor duce și mai greu. Toate aceste măsuri vin la pachet cu inflație și cu erodarea puterii de cumpărare, iar acest lucru îi afectează în primul rând pe cei cu veniturile mai mici. Degeaba îți crește pensia cu 40% dacă prețurile din jur cresc cu 80%, economia se prăbușește și copiii îți pleacă să muncească în alte țări care nu și-au omorât economia.

De ce face PSD asta? Din două motive. În primul rând, ca să puncteze electoral în campanie. PSD e în derivă și pierde puterea, iar asta este o strategie veche pentru a obține voturile celor mai vulnerabili. În al doilea rând, după patru ani de guvernare dezastruoasă pentru România, PSD știe că nu va mai ajunge la guvernare prea curând. Vor să compromită viitorul, pe principiul: după noi potopul.

Să nu uităm că PSD a avut ocazia să mărească pensiile. De altfel, a și făcut-o: a mărit pensiile speciale cu peste 74% în doar 4 ani de zile.

Ce se va întâmpla concret? Dacă PSD reușește să treacă legea prin parlament (scenariu posibil), ea va fi atacată la CCR. Dacă trece de CCR, mai are președintele posibilitatea retrimiterii în parlament a legii. Toate astea pentru a cumpăra timp până la alegerea unui nou parlament.”, scrie Claudiu Năsui.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.