Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO USR are salvator: Cătălin Drulă a fost ales preşedinte din primul tur, în urma votului online

Cătălin Drulă

Cătălin Drulă a fost ales preşedinte al USR din primul tur în urma votului inline. Rezultatul va fi validat la Congresul din 16 iulie. ”Nu mai avem timp în USR de vedetisme şi de politică imatură”, a declarat Drulă după anunţarea rezultatului votului.

Cătălin Drulă a anunţat că a fost ales preşedinte a, USR în urma scrutinului intern din partid el obţinând 71% dintre voturile exprimate.

„Este un mandat de a face opoziţie pe bune actualei puteri falimentare, este un mandat pentru organizare şi seriozitate internă”, a declarat Drulă.

 

 

„Colegii mei din USR mi-au dat încrederea unui mandat de a conduce partidul, de a conduce singura forţă modernizatoare, democratică, liberală din România către alegerile din 2024. Este o onoare, le mulţumesc tuturor colegilor mei indiferent de opţiunea avută la aceste alegeri şi încrederea lor mp obligă”, a anunţat Cătălin Drulă.

„Cred că peste 71% din colegii mei miau dat încrederea şi le mulţumesc. Am cerut un mandat clar şi partidul USR mi l-a dat, este un mandat de a face opoziţie pe bune actualei puteri falimentare, este un mandat pentru organizare şi seriozitate internă şi este un mandat penyru ca USR să dea premierul şi preşedintele acestei ţări. Aşa putem face acele schimbări pe care ni le dorim cu toţii”, a declarat liderul USR.

xCătălin Drulă a transmis că pentru USR este momentul „unei noi epoci, cea de maturitate şi de stabilitate”. El a transmis un mesaj de unitate colegilor si de partid.

„Suntem o singură echipă de astăzi, echipa USR. S-a terminat cu echipa lui Cutare şi cu echipa lui Cutărică, de astăzi suntem toţi USR. Cine înţelege că munca şi spiritul de echipă produc rezultate e binevenit şi e colegul nostru bun şi vom construi de aici împreună cu toţi colegii noştri, indiferent de ce opţiuni au avut. Dar ce nu mai putem să facem este că nu mai avem timp în USR de vedetisme şi de politică imatură. Cine rămâne acolo se plasează singur î afara partidului nostru”, mai spune Drulă.

El a transmis , pe de altă parte românilor mesajul că „există speranţă”, criticând „trădarea lui Iohannis care a adus PSD-ul la guvernare” şi „socialismul cu epoleţi” de la guvernare.

Drulă spune că amploarea crizei economice „este cauzată de guvernarea banditească a PSD şi PNL, o guvernare care cheltuie banii oamenilor cu nesimţire şi îndatorează ţara zi de zi cu 1000 de euro pe secundă”.

Acesta precizează că România nu se poate redresa „peste noapte şi miraculos” ci cu „muncă, tenacitate şi perseverenţă”.

„Vă spun cu toată convingerea: daţi-ne voturile! Nu mai daţi voturile bandiţilor ăstora care au dus ţara acolo unde este, care nici nu ştiu, nici nu vor, nici nu pot şi se gândesc doar la ei cel mai rău este că vor să ne facă să credem că asta e, atât se poate, că suntem puţini care vrem o Românie modernă, o Românie corectă, o Românie fără speciali. (...) EU sunt aici să vă spun că se poate şi că de astăzi zilele socialismului cu epoleţi sunt numărate”, a adăugat Drulă.

Întrebat dacă ia în calcul o candidatură la alegerile prezidenţiale, acesta a răspuns că atunci când se va lua o decizie în acest sens în partid, aceasta va fi anunţată.

Au fost înregistrate 18.177 de voturi şi o prezenţă de 77,17 la sută

Drulă a obţinut 71,34% din voturi, fiind urmat de Cătălin Teniţă, cu 14,89%.

Pe următoarele locuri s-au clasat: Octavian Berceanu - 11,23%, George Ungureanu - 0,90%, Miroslav Taşcu Stavre - 0, 76%, Alexandru Kiss - 0,53%.

Rezultatul votului pentru preşedinţia USR va fi validat în cadrul unui congres online ce va avea loc pe 16 iulie. Mandatul lui Cătălin Drulă la conducerea partidului va fi de patru ani.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.