Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR aruncă BOMBA după votarea Codului de procedură penală: 'Infractorii, pedofilii, violatorii filmaţi cu telefonul mobil vor scăpa nevinovaţi de astăzi'

Inquam Photos / Octav Ganea
Dan Barna asociere opozitie

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat luni că proiectul privind Codul de procedură penală a fost pus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor înainte de a avea un raport din partea comisiei, în opinia sa fiind vorba despre o încercare de intimidare a judecătorilor.

Citeşte şi: ULTIMĂ ORĂ Comisia Iordache a avizat favorabil modificările Codului de procedură penală

"Astăzi are loc o nouă agresiune asupra statului de drept în Parlamentul României. Este o încercare evidentă de presiune şi intimidare a judecătorilor", a spus Barna, la Parlament.

El a susţinut că PSD încearcă să schimbe "modalitatea prin care infractorii sunt traşi la răspundere în statul român".

"De astăzi infractorii şi nu doar cei acuzaţi de corupţie, ci acuzaţi de pedofilie, de viol, dacă sunt filmaţi cu un telefon mobil, scapă nevinovaţi sub scuza că acea probă nu este valabilă", a afirmat Dan Barna.

El a acuzat că proiectul privind Codul de procedură penală conţine amendamente prin care probatoriul "devine aproape un coşmar" pentru procurori.

"Acest Cod de procedură penală transformă legislaţia într-un mecanism de încurajare a furtului public şi a scăpării de sancţiuni penale", a spus Barna.

Liderul USR a comentat şi prevederea conform căreia o achitare în prima instanţă nu poate fi transformată în apel dacă nu există probe noi.

"Această prevedere este evident dedicată domnului Tăriceanu, care, din acest moment, nu mai are niciun fel de stres legat de faptul că a minţit în faţa organelor de cercetare penală, este un fapt dovedit şi confirmat", a completat Barna.

El a făcut apel la cetăţeni să semneze pentru campania "Fără penali".

"Este o miză majoră pentru noi ca societate să adunăm aceste semnături şi să arătăm Parlamentului că cetăţenii României nu doresc ca legile să fie făcute de dimineaţa până seara la mişto de către Liviu Dragnea, punând presiune pe judecători, pe procurori şi modificând Codul de procedură penală, unul dintre cele mai importante acte ale statului", a arătat Dan Barna.

Deputaţii USR poartă luni, în plen, tricouri albe cu mesajul "Fără penali în funcţii publice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.