Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR capturează politic protestelor celor din Educație: scandal de amploare în Parlament/ Video

parlament vot camera deputatilor

Cei de la USR vor să captureze politic protestul celor din Educație și au venit cu pancartele profesorilor în Parlament. Protestul, care se dorea a fi unul nepolitizat, devine unul pe care USR vrea să îl capitalizeze politic sub pretextul că duc mai departe mesajul.

”USR a adus astăzi în plenul Camerei Deputaților pancarte de la protestul dascălilor pentru ca parlamentarii PSD, PNL și UDMR să „audă” strigătul disperat al dascălilor.

„Am adus vocea românilor în Parlament, ca de fiecare dată când PSD și PNL ignoră problemele acestora. Este timpul ca profesorii să primească măririle solicitate, iar PSD și PNL să mai taie din pensiile speciale, din achizițiile de autoturisme făcute cu dedicație, din sinecurile create pe bandă pentru a mulțumi activul de partid. Poate măcar așa, din pancartele profesorilor, află Nicu și Marcel care e situația reală, ce salarii de mizerie au profesorii debutanți, în timp ce ei nu mai știu cum să-și împartă funcțiile, ciolanul, și să se gândească la înmulțirea propriilor privilegii”, declară deputatul USR Cristian Seidler.

Profesorii sunt în a doua săptămână de grevă generală și coaliția PSD-PNL-UDMR nu pare prea interesată să găsească soluții la doleanțele acestora.

USR este de partea Educației și consideră că profesorii, elevii și părinții sunt victimele PSD și PNL.

Coaliția patronată de Klaus Iohannis ar avea bani să majoreze salariile profesorilor dacă nu i-ar apăra pe speciali și ar tăia privilegiile acestora. Un profesor debutant are un salariu de 2.400 lei, în timp ce premierul Ciucă și alți speciali au pensii speciale și de 18.000 de lei.”, scriu cei de la USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.