Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Pacienți, taxați de Ciolacu și Rafila': USR cere eliminarea totală a taxei pe boală

captura TV
Alexandru Rafila

USR solicită eliminarea completă a taxei pe boală, nu doar parțial, după ce Consiliul Legislativ a analizat modificările privind taxa pe boală și a confirmat avertismentul USR că se introduce un tratament discriminatoriu între persoanele care necesită concediu medical.

Potrivit USR, pacienții cu boli autoimune, boli cardiovasculare, boli endocrine, pacienții cu accidente cerebrale, pacienții cu proteze de șold sau genunchi vor fi în continuare „penalizați” pentru că taxa de boală li se va aplica.

„În ședința de ieri (joi - n.r.), Guvernul PSD-PNL condus de Ciolacu a adoptat o ordonanță de urgență despre care chiar Consiliul Legislativ spune că e discriminatorie, pentru că vor fi taxați în continuare pe concediile medicale bolnavii care au avut transplant de organe, accidente auto, TBC, AVC, care au piciorul în ghips și putem continua. Miniștrii nu sunt medici să aleagă care diagnostic merită taxat și care nu, nu așa funcționează calitatea de asigurat. Vom continua să ne luptăm pentru soluția corectă: eliminarea integrală a taxei pe boală”, spune vicepreședinta USR Oana Țoiu.

USR cere eliminarea totală a taxei pe boală

 

USR arată că în Parlament există un proiect de lege al formațiunii politice pentru eliminarea integrală a taxei pe boală, proiect care are și confirmarea Consiliului Legislativ și poate fi deja votat.

„Rămân în continuare o sumedenie de boli și nenumărați pacienți care vor fi taxați de Ciolacu și Rafila. Este lipsit de decență să prezinți eliminarea parțială a taxei pe boală ca pe un triumf politic”, spune și medicul Adrian Wiener, deputat USR.

Guvernul a aprobat, joi, o ordonanță de urgență pentru scutirea de la plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienților cu afecțiuni oncologice și a cazurilor de urgență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.