Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care este poziția USR pe comasarea alegerilor: 'Ospătarii PSD sunt disperați. Noi suntem pregătiți'

drula sondaj

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, acuză PNL că "a uitat de democraţie" şi vrea "să se agaţe de putere" când propune comasarea alegerilor locale şi parlamentare.

  • "Peneliştii, adică ospătarii PSD, aşa cum s-au autonumit în şedinţa de miercuri seară, sunt disperaţi. Au venit cu o propunere ridicolă, din nou: să comaseze alegerile locale cu cele parlamentare. Asta arată disperarea lor de a se agăţa de putere. Ei ştiu foarte bine: este şi neconstituţional - există decizii pronunţate pe această temă - şi anormal să votăm în acelaşi timp pentru primării, consilii locale şi judeţene, dar şi pentru parlamentari. Şase buletine de vot ar fi o nebunie", declară Cătălin Drulă, conform unui comunicat al USR.

El precizează că Uniunea Salvaţi România este pregătită de alegeri oricum se vor desfăşura ele în 2024.

  • "Noi le spunem atât: suntem pregătiţi de alegeri. Pentru că România s-a săturat şi pentru că ei trebuie să plece de la guvernare. Prin astfel de propuneri nu fac decât să arate, din nou, că nu le pasă de democraţie, le pasă doar de conturile lor, doar de şpăgile din duty free-uri, doar de BMW-uri aranjate la licitaţii. Au ajuns mai rău decât credea oricine vreodată, aşa cum şi-au spus singuri, îi servesc la masă pe cei de la PSD şi de România au uitat", susţine Cătălin Drulă.

Opiniile PSD și PNL

Liderul PNL Nicolae Ciucă a explicat că sondajele partidului arată că, într-o proporţie majoritară, cetăţenii îşi doresc comasarea alegerilor de anul viitor, iar liberalii au discutat acest subiect în şedinţa de joi a Biroului Politic Naţional.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat, joi, la Râmnicu Sărat, despre o eventuală posibilitate de comasare a alegerilor de anul viitor, propusă de PNL, spunând că nu crede că acest lucru reprezintă o prioritate pentru românul de rând.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.