Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR descoperă prezumția de nevinovăție: de la ‘Demisia!’ în cazuri suspecte de corupție, la ‘să așteptăm sentința'

Radu Pop
sigla USR
USR

Cazul Clotilde Armand continuă să facă valuri! În timp ce alți politicieni au îmbrățișat rapid fostul mesaj al useriștilor (cum e cazul celor de la PSD, care au cerut demisia edilului de la Sectorul 1), acum inclusiv useriștii au schimbat strategia în ceea ce privește aceste spețe.

Nimeni nu e mai presus de lege, dar instanța e cea care decide asta! Instanța poate să spună dacă e vinovată sau nu”, este opinia exprimată de deputatul USR, Emanuel Ungureanu, în ceea ce o privește pe colega sa de partid Clotilde Armand, acuzată de ANI că s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate.

Vezi și: Emanuel Ungureanu (USR), despre cazul Clotilde Armand: ‘Instanța poate să spună dacă e vinovată sau nu’

Inclusiv liderul USR Cătălin Drulă îi ia apărarea lui Clotilde Armand și îi acuză pe cei de la ANI că au „dat-o în bară cu foarte multe din aceste acţiuni”.

„Eu cred că ANI n-ar trebui să se uite acolo la 3.000 de lei pe lună, pentru cinci luni, într-un proiect, care sunt în zona acestui spor, pe care îl au toți primarii și cei de la PNL și cei de la PSD, de lucru cu fonduri europene, ci ar trebui să se uite la multele milioane de lei inexplicabile”, a explicat președintele USR, Cătălin Drulă, potrivit RFI. „Nu are un dosar în care să fie pusă sub urmărire penală sau trimisă în judecată. (…) ANI a dat-o în bară cu foarte multe din aceste acţiuni, cred că putem face o istorie despre constatări ANI, care apoi au fost desfiinţate de justiţie”, a mai completat Drulă.

Context

ANI a stabilit că primarul Sectorului 1 s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate, fiind sesizat şi Parchetul General în legătură cu săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Potrivit ANI, Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese, deoarece în exercitarea atribuţiilor de primar a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului "Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie", finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei, încălcând astfel prevederi din Legea nr. 161/2003.

Vezi și: Clotilde Armand, la sediul ANI după acuzațiile aduse: 'Festivalul manipulării PSD şi PNL al opiniei publice a început şi continuă' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.