Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, dezvăluire BOMBĂ: lista parlamentarilor de București care încasează 1000 de euro degeaba

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam parlament vot

Deputatul USR, Claudiu Năsui, dezvăluie lista celor 7 parlamentari de București care și-au trecut domiciliul în alt județ pentru a încasa diurna de cazare în valoare de 1000 de euro pe lună.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: Epidemia a fost ținută sub control până a intervenit politicul / VIDEO

”Care sunt parlamentarii care încasează suplimentar 1.000 de euro net pe lună doar pentru că își declară domiciliul în altă parte?

Săptămâna trecută domnul Florin Roman, liderul grupului PNL, a trecut pe repede înainte prin camera deputaților un proiect prin care introduce noi diurne de transport și cazare pentru bugetarii de lux care conduc ASF-ul și care au deja salarii astronomice (peste 50.000 de lei net pe lună). Nu mai intru în detalii, am scris deja suficiente (http://tiny.cc/fl00tz).

În caz că nu știați, diurnele pe care le adaugă PNL celor din conducerea ASF funcționează fix precum diurnele din parlament.

Ce se întâmplă în parlament? Parlamentarii care nu au domiciliul în București și Ilfov primesc suplimentar față de indemnizație încă 4.800 de lei pe lună „diurnă de cazare”. Parlamentarii au fost foarte generoși cu sine însăși din banii contribuabililor. Dar despre asta în alt moment.

În timp ce încercam să oprim proiectul PNL în parlament, domnul Roman era furios că a fost prins cu aceste propuneri pe care el spera să le treacă pe sub radar și ataca persoana mea și a USR. Dar nu asta contează. De 4 ani ne-am obișnuit, din păcate, cu toate aceste personaje din parlament. Ce contează este că la un moment dat a insinuat un lucru care a trecut neobservat pentru majoritatea oamenilor, dar asupra căruia trebuie să revenim.

Liderul parlamentarilor PNL zis la un moment dat că de unde știm că cei care sunt acum la ASF își vor muta domiciliul din București ca să beneficieze de diurna suplimentară? Cumva așa fac eu sau așa facem și noi (referindu-se la USR)?

Asta se voia un argument de tip „Ciocul mic, că și voi faceți la fel”. În general în parlament se mai dau replici de genul ăsta „Lasă că și voi ați furat” sau „Lasă că și voi beneficiați de asta”. Practic sunt argumentele hoților între ei ca să lase ipocrizia.

Problema este că în grupul USR chiar nu facem aranjamentele astea. Așa că argumentele acestea nu doar că nu sunt valabile, dar chiar ne incită să arătăm în ce hal de ipocriți sunt ei.

Dar pentru că domnul Roman dorește extinderea acestor diurne și la alte categorii de bugetari de *lux, hai* să ne uităm cine dintre parlamentarii care reprezintă București/Ilfov fac aranjamentul acesta?

Așa că, inspirat de această insinuare, am decis să mă uit la parlamentarii de București sau Ilfov care au făcut șmecheria plasării domiciliului în alt județ pentru a încasa 1.000 de euro net în plus pe lună de la stat.

Sunt nu mai puțin de 7 parlamentari de București și Ilfov care au domiciliu oficial în alt județ și care încasează 4.800 de lei net pe lună ca și „diurnă de cazare”. Sunt 5 de la PSD, unul de la PNL și unul de la Pro România. Avem aici lista celor 7 și locul unde au domiciliul în acte:

Aida-Cristina Căruceru (PSD) - Mehedinți

Gabriela-Maria Podaşcă (PR) - Galați

Oana-Consuela Florea (PSD) - Constanța

Mirela Furtună (PSD) - Tulcea

Petre-Florin Manole (PSD) - Ialomița

Ovidiu Alexandru Raeţchi (PNL) - Brașov

Robert-Marius Cazanciuc (PSD) - Prahova

Toți sunt aleși în circumscripția București sau Ilfov și sunt deci, în teorie, reprezentanți ai Bucureștiului sau ai Ilfovului, dar care încasează suplimentar și diurna de cazare.

Într-o țară care practică cele mai mari biruri pe salariul minim din toată Europa, nu este normal să existe aceste portițe prin care oameni sus puși să poată abuza de sistem și să-și mai adauge la venituri încă 4.800 de lei net pe lună din banii contribuabililor.

Partidele puternice vor face o campanie acerbă împotriva USR-PLUS în următoarele luni. Și e un motiv pentru care vor face asta. Același motiv pentru care suntem singurii care au semnalat mizeria din parlament fie că vine de la *PNL,* fie că vine de la PSD. La tunuri și aranjamente amândouă partidele au fost deosebit de aliniate. Pentru că, cu noi, nu se vor înțelege niciodată pentru genul aceasta de mizerii și aranjamente și nici nu ne pot agăța cu argumente de tip „și voi faceți la fel”.”, scrie Claudiu Năsui.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.