Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, după cazul directorului Unifarm: monopolul din sănătate naște corupție

usr

Deputatul USR, Claudiu Năsui, susține că exemplul directorului Unifarm, cel care a cerut șpagă 760.000 de euro, este unul extrem de grăitor pentru corupția din sistemul de sănătate. Năsui susține că acest monopol pus de stat pe domeniul sănătății ar trebui spart, iar românii să aibă dreptul să își aleagă asiguratorul.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 79: Rareș ruj roz a petrecut legal!

”Monopolul de stat din sănătate naște corupție.

Puține lucruri sunt mai bolnave în România decât sistemul de sănătate. Bolnavi cronici nu își primesc tratamentele. Se cere mită pentru a obține posturi de doctori sau asistente, după care aceia, invariabil își recuperează investiția prin a cere la rândul lor mită. Iar corupția nu e doar la nivel mic, ci la nivel mare.

Toți foștii președinți ai CNAS, monopolul de stat care ne ia bani pentru a ne „asigura” sănătatea, sunt într-un stadiu sau altul al urmăririi penale. Toți au furat până la gât. Unul dintre ei a fost prins cu 800.000 de euro cash la el acasă. Alții au furat milioane de euro prin diverse comisioane cerute pentru a încheia contracte. Ieri am aflat că pandemia l-a îmbogățit pe un domn pus șef la Unifarm de către USL (da, adică și de PNL). Domnul a cerut 760.000 de euro șpagă pentru un contract de măști.

Politicienii interesați doar să toace banii, o să ne spună în continuare că „trebuie mai mulți bani”. X% din PIB. E ușor să tot ceri bani, adică taxe pentru un monopol dezastruos din care se fură la toate nivelurile. Dar înainte să ceară bani, ce ar fi să-i folosească bine pe cei pe care îi au deja. Sumele pe care le cheltuim pe sănătate au tot crescut. S-au înmulțit de 3.5 ori în ultimii 13 ani. Asta în timp ce numărul de pacienți a scăzut cu aproape 17%. Ar fi trebuit, deci, să vedem ceva îmbunătățiri. Dar vedem chiar opusul.

Ce ar trebui să facem ca să începem să îmbunătățim lucrurile? Să dăm românilor dreptul de a alege în sănătate. Fiecare român, bogat sau sărac, să aibă o sumă fixă cu care să-și aleagă un asigurator de sănătate. Iar statul să încurajeze cât mai mulți asiguratori să vină pe piața din România, ca românii să aibă de unde alege.

De ce trebuie să fim toți asigurați la CNAS? Să depindem de deciziile unor mafioți care fură din banii noștri? Nu trebuie. Sau, mai bine zis, nu ar trebui. Hai să avem voie să ne alegem și alt asigurator decât asiguratorul monopol de stat CNAS.

Doar prin deschiderea sistemului către concurență putem să creștem calitatea serviciilor. Acesta este motivul pentru care USR susține dreptul românilor de a alege în sănătate, și nu numai.”, scrie Claudiu Năsui.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.