Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, după ce Iohannis a promulgat dublarea alocaţiilor: 'O dovadă de populism și iresponsabilitate'/ Soluţia: O discriminare între copii

usr

Sub titlul "FESTIVALUL POPULISMULUI VS. O SOLUȚIE DE CENTRU-DREAPTA MODERNĂ", deputatul USR Cătălin Drulă, membru în conducerea partidului, consideră că gestul preşedintelui Iohannis de a promulga legea care dublează alocaţiile este o dovadă de populism şi iresponsabilitate, dar şi un atac al lui Iohannis la adresa lui Orban.

"Președintele Iohannis tocmai a promulgat dublarea alocațiilor pentru copii. E o dovadă de populism și iresponsabilitate. A pus pe primul loc imaginea proprie și lupta între palate cu Ludovic Orban.

Klaus Iohannis i-a pasat lui Ludovic Orban cartoful fierbinte. Care nu este nemeritat: PNL a început acest ciclu al populismului acum 1 an. Acum primește înapoi roadele - dublarea dublării.

Președintele putea și trebuia să ceară Parlamentului reexaminarea legii. Este rolul său constituțional. Avea motive suficiente, printre care identificarea surselor de finanțare pentru impactul bugetar de 6 miliarde de lei. Sau putea ridica dubii despre eficiența acestei măsuri ca politică socială.

Istoria acestei dublări de alocații este o istorie a populismului care face ravagii în Paralmentul României. Întâi s-a făcut celebru PNL și dl. Sighiartău care “a dat” o dublare, apoi fix pe același proiect de lege când s-a întors roata PSD a dublat dublarea. Am văzut în decembrie legiferarea făcută ca “trolling”. PSD a copiat (la bășcălie) discursul PNL de cu un an înainte și l-a repetat cuvânt cu cuvânt de la microfon", scrie Drulă pe Facebook.

Deputatul USR propune "o politică de centru-dreapta modernă", prin acordarea de sume suplimentare doar copiilor care provin din familii cu venituri mici.

"E simplu. Direcționând resursele către cei care au cu adevărat nevoie. De creșterea alocațiilor beneficiază și cei care au disperată nevoie și cei cu venituri mari. O politică socială responsabilă se concentrează spre a-i ajuta pe cei în nevoie.

Există deja o formă de ajutor pentru familiile sărace care se numește Alocația pentru Susținerea Familiei (ASF) pe care o primesc familiile cu venituri modeste (venituri sub 530 de lei lunar per membru al familiei) în funcție de numărul de copii.

Am fi putut crește semnificativ cuantumul ASF și chiar să-i ajutăm pe acești oameni care au realmente nevoie. Suma primită de aceste familii ar fi putut fi de 2-3-4 ori mai mare decât cea din dublarea alocațiilor, iar impactul bugetar per total să fie de 2-3-4 ori mai mic.

Am fi putut.

Dar e mai simplu să faci “trolling” cu bugetul țării și să dai dublu la populism. Atâta poate vechea clasă politică a României", mai scrie Drulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.