Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR se opune categoric taxei de solidaritate impuse companiilor precum OMV: Ce să facă Ciolacu cu banii ăia?

Ionuț Moșteanu

Guvernul s-a împrumutat în ianuarie cât pentru două autostrăzi, declară liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu. El critică taxa de solidaritate la care s-a referit recent președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„E ideea lui Dragnea, ne-am întors în epoca Dragnea, Dragnea a venit atunci cu o Ordonanță, cred că 114, în care a pus într-o categorie de companii această taxă de 1%. Mi se pare total nepotrivit. USR nu susține creșterea taxelor. Nu crești taxele atunci când sunt probleme economice și acum trecem printr-o perioadă complicată economic, nu pui poveri în spatele celor care trag, astea-s niște reguli de bază în economie”, spune la RFI Ionuț Moșteanu, după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a propus introducerea unei taxe de solidaritate de 1% pe cifra de afaceri, pentru companiile mari prezente în România.

Deputatul USR crede că o asemenea taxă de solidaritate ar speria investitorii.

„Domnul Ciolacu ce să facă cu banii ăștia? Adică au avut o grămadă de bani anul trecut, pe care i-au topit. Anul ăsta, ne-am împrumutat deja în luna ianuarie șase miliarde de euro. Ca să înțelegem mai ușor, sunt două autostrăzi de la Pitești la Sibiu, de câte 100 de kilometri, atât costă, trei miliarde și ceva bucata aia de autostradă de o sută și ceva de kilometri, prin munți, cu tuneluri, cu viaducte și așa mai departe. Două autostrăzi s-au împrumutat deja în ianuarie și nu vedem două autostrăzi, nu vedem nici un kilometru. Sunt risipitori, sunt nechibzuiți cu banul public. Și dacă pun o nouă taxă, ce fac cu banii ăștia? În primul rând, nu înțeleg economie, nu înțeleg cum funcționează firmele (...). Dacă vor băga această taxă, vor speria din nou investitorii, vor fi mai prudenți, nu se vor extinde și extinderea înseamnă investiții, înseamnă locuri de muncă”, încheie Moșteanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.