Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR explodează din cauza lui Florin Iordache: Iohannis vrea să îl țină pe viață la Consiliul Legislativ

digi24
florin iordache

Deputatul USR Oana Murariu afirmă că liderii coaliției PSD-PNL vor „să-l țină pe Florin Iordache șef pe viață la Consiliul Legislativ”, după ce un amendament care prevedea că mandatului președintelui CL să fie de patru ani. „Coaliția patronată de președintele Iohannis vrea să-l țină pe viață în funcție pe părintele OUG 13, Florin Iordache. Deputații PSD-PNL-UDMR au respins propunerea USR ca președintele Consiliului Legislativ să aibă un mandat de 4 ani”, potrivit unui comunicat de presă.

„Am solicitat Parlamentului să limiteze mandatul președintelui Consiliului Legislativ și a președinților de secții din cadrul instituției. Noi am propus 4 ani, dar Coaliția PSD-PNL vrea mandate perpetue, vrea să-l mențină în postul călduț, pe viață, pe Florin Iordache «altă întrebare»”, declară Oana Murariu, deputat USR și membru în Comisia juridică a Camerei Deputaților.

Liderii USR arată că, anterior instalării în funcție a lui Florin Iordache, „drept recompensă pentru serviciile aduse mafiei PSD, Consiliul Legislativ a fost condus de același om timp de 17 ani, în condițiile în care legislația în vigoare nu prevede o limită a mandatului”.

Amendamentul privind limitarea la 4 ani a mandatului conducerii Consiliului Legislativ a fost depus de USR la proiectul de lege prin care Consiliului Legislativ i se dă o nouă atribuție, aceea a publicării versiunilor actualizate ale actelor normative adoptate. Amendamentul USR a fost respins cu 93 de voturi „contra”, 48 de voturi „pentru” și 20 de abțineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.