Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR girează 'tunuri' din bani publici la Primăria PSD de la Sectorul 1

sigla partidului
USR sigla

Primarul PSD Dan Tudorache de la Primăria Sectorului 1 a orchestrat câteva tunuri din bani publici, pe final de an. Cum a fost posibil? Cu votul a doi consilieri USR pe un proiect de rectificare bugetară care ridică multe semne de întrebare.

Primarul Tudorache a făcut un joc clasic PSD: a refuzat orice discuție, a refuzat să tranșeze separat problema școlilor, doar ca să forțeze alocarea banilor pentru proiectele scumpe ale clienților săi.

În final, după patru ședințe în care consilierii PSD și PMP votau pentru rectificare iar PNL și USR împotrivă, în ședința din 18 octombrie, doi consilieri USR au girat bugetul administrației PSD.

Astfel, cu votul USR, cetățenii Sectorului 1 plătesc toaletări de peste 25 de milioane de lei, în cele două luni și jumătate rămase până la finalul anului. Sumele pentru ADP au fost incluse în rectificare fără documente justificative, curioșii fiind trimiși să le caute la sediul ADP, pe motiv că ar fi secrete.

USR a mimat interesul de a mai reduce din bugetul ADP, venind cu un amendament care mută 10 milioane de lei într-un cont discreționar pe care Consiliul Local să îl poată utiliza oricand. Cont din care, spun ei, se vor plăti burse. Dar fără dovezi, fără hârtii, fără să se știe câți bani se alocă pe burse și ce se întâmplă cu restul.

Nu demult, tot USR a aprobat finanțarea Federației de Rubgy, condusă de un PSD-ist cu renume, cu 7 milioane de euro din banii publici și tot la propunerea administrației PSD.

Tot un tun s-a pregătit și pentru direcția de sortare. Sub presiunea unui infringement al Comisiei Europene pentru situația deșeurilor nesortate, primarul PSD pregătise rapid o direcție în primărie pentru care alocase nici mai mult nici mai puțin de 11 milioane de lei, pentru salarii și funcționare. Suma a fost redusă considerabil după mai multe amendamente ale consilierilor PNL, însă această direcție va funcționa pe banii publici, fără obiect de activitate, până la finalul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.