Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR Gorj: La CE Oltenia este nevoie, urgent, de conducere profesionistă, nu de politruci

actualingorj.ro
complex Energetic Oltenia

La Complexul Energetic Oltenia este nevoie, urgent, de conducere profesionistă, nu de politruci, afirmă deputatul USR de Gorj Radu Miruță. Patru persoane au fost rănite, vineri dimineață, după ce o autoutilitară a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un utilaj din carieră.

„Un nou accident la Complexul Energetic Oltenia a băgat, vineri, patru oameni în spital și doar șansa a făcut să nu fie victime printre fiarele ruginite. La un an de la accidentul de la cariera Jilț Sud, în care au murit trei oameni, nimic nu s-a schimbat în bine la CE Oltenia. USR solicită ca la conducerea Complexului să nu mai fie numiți politruci, ci să fie ales un management profesionist, care să nu răspundă telefoanelor de la partid și să pună capăt circuitului infracțional”, potrivit unui comunicat USR.

„Acum un an, la cariera Jilț Sud, trei oameni au murit fiindcă o mașină care trebuia să îi ducă la locul de muncă a picat în gol pe un drum de carieră neîntreținut. A trecut un an, iar situația drumurilor la CE Oltenia este la fel, pe alocuri chiar mai rea. Oamenii preferă să meargă pe jos distanțe lungi pentru că le este teamă să mai urce în mașinile morții. Astăzi, o altă mașină s-a izbit în alt morman de fiare. Singura diferență este că acum nu a picat în gol, ci s-a oprit într-un circuit de benzi de transport. De la accidentele produse de trenul operat de CE Oltenia în cariere, fără să fie efectuate revizii, la oameni cu brațe spintecate sau striviți de vole tot fără revizii, pentru angajații CE Oltenia diferența dintre viață și moarte o face doar soarta și, adesea, experiența foarte mare a acestora”, declară deputatul USR de Gorj Radu Miruță.

Parlamentarul USR afirmă că nici măcar după cele trei decese de acum un an, „politicienii PSD și PNL care controlează județul și, implicit, CE Oltenia, nu au făcut ceva pentru ca la conducerea Complexului să ajungă profesioniști. Ba mai mult, vinovații pentru accidentul cu trei morți de la Jilț Sud au fost repuși în funcție”.

„Așa se întreține circuitul infracțional al banilor în CE Oltenia, cu oamenii buni trași pe linie moartă și cu nepricepuți de la partid puși în funcție de decizie. Că domnii Weber și Iordache, liderii locali ai PSD și PNL, sunt preocupați doar de combinațiile din CE Oltenia, e limpede de 20 de ani, dar nu mai există nicio instituție a statului român funcțională în acest județ? Instituție care să aibă curajul să facă ce trebuie să facă?”, încheie Miruță.

Patru persoane au fost rănite, vineri dimineață, după ce o autoutilitară, care efectua transportul salariaţilor sectorului Roşia din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un utilaj din carieră. Victimele au fost transportate la spitale din Rovinari şi Târgu Jiu pentru îngrijiri medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.