Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR își schimbă statutul: începe curățenia în interiorul partidului

Inquam Photos / Octav Ganea
USR PLUS Alianta 2020

Uniunea Salvaţi România a votat, duminică, în cadrul Congresului de la Timişoara, modificarea statutului pentru a limita cumulul de funcţii alese în interiorul partidului la maximum două şi a pentru a introduce o serie de incompatibilităţi. Ca urmare a acestor modificări vor fi membri ai USR care vor fi nevoiți să renunțe la unele funcții.

Citește și: Rareș Bogdan aruncă în aer scena politică: Eu nu pot să stau la masă cu Tăriceanu și Tudose/ VIDEO

Astfel, membrii Congresului au modificat articolul 21 din statut prin votarea unui al patrulea alineat care prevede, că: ”Un membru USR nu poate deţine simultan mai mult de două funcţii alese în cadrul partidului, la orice nivel. Prin funcţii alese în cadrul partidului nu se înţelege cea de reprezentant la Congres, Conferinţa Judeţeană/ Municipală, Adunarea Generală, Comitetul Politic şi/ sau de membru în diverse comitete şi comisii tematice”.

De asemenea, membrii Congresului USR au introdus o serie de incompatibilităţi în statut.

”Persoanele plătite din fonduri USR, precum şi cele plătite din indemnizaţii/ fonduri la dispoziţia parlamentarilor, europarlamentarilor, miniştrilor, consilieri ai miniştrilor, primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene USR, ori angajaţi de către aceştia, şi persoanele angajate la grupul parlamentar sau europarlamentar al USR, sunt incompatibile cu funcţia de membru în organele de conducere, arbitraj şi control de la orice nivel al Biroului Naţional şi al Comisiei Naţionale de Arbitraj, sau al Comisiei Naţionale de Cenzori”, a decis Congresul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.