Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR ia la bani mărunți Guvernul: 'Suma ajutoarelor pentru pensionari va fi mai mică decât suma pentru pensii speciale în 2023'

businessmagazin.ro
taxe impozit rate

Deputatul Cristian Seidler contestă, luni, „mitul PSD-ului care e interesat de pensionari”, USR-istul spunând că Guvernul a alocat în proiectul de buget pentru anul viitor mai mulți bani pentru pensiile speciale decât pentru ajutoarele acordate pensionarilor.

„Suma ajutoarelor pentru pensionari (vouchere pe card, ajutor pentru energie și sumele de 600, 800 și 1000 de lei ce vor fi date în 2 tranșe) în anul 2023 va fi mai mică (12,3 mld lei) decât suma alocată pentru pensii speciale (13,2 mld lei).

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și, prin el, întreg Guvernul sărăciei, va rata eliminarea pensiilor speciale, prevăzută în PNRR până la finalul anului, pentru care au fost alocate 13,2 mld de lei, reprezentând 0,85% din PIB. În total, pentru pensii (contributive și speciale) se vor aloca 7,8% PIB.

După ce s-a dat de ceasul morții că nu poate crește pensiile din cauza acelui 9,4% din PNRR, Guvernul sărăciei alocă 6,95% din PIB pentru pensii contributive, un procent mai mic decât cel din 2022, de 7,32% din PIB.

După ce a promis valoarea punctului de pensie de 1.875 de lei, deși e de peste 1 an la guvernare, acum PSD acordă doar 1.785 de lei, ceea ce nu acoperă nici măcar rata inflației”, a scris deputatul USR pe Facebook.

Potrivit acestuia, „mitul PSD-ului care e interesat de pensionari a căzut”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.