Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR îi cere premierului să-l demită pe ministrul Finanțelor: 'Să-l demită de îndată. Asta dacă s-ar găsi liberalism la PNL'

inquamFOTO/Octav Ganea
ionut mosteanu

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, îi solicită premierului Nicolae Ciucă să-l demită pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

„Copilul lui Iliescu. De la „proprietatea privată e un moft” am ajuns la „există o preocupare prea intensă pentru acumularea de proprietăți”. Declarația lui Câciu, ministru de Finanțe PSD.

Domnul Adrian Câciu, membru în CSAT, încă nu a explicat relațiile lui cu China. Plătit pentru propagandă pro-China în România, a reușit să încaseze 25.000 de lei pentru lobby în favoarea unei companii sancționată de SUA.

Domnule Câciu, proprietatea privată nu e un moft. Iar Nicolae Ciucă, premierul venit de la un partid așa zis liberal, ar trebui să vă demită de îndată. Asta dacă s-ar găsi liberalism la PNL”, a spus Ionuț Moșteanu, pe pagina sa de Facebook.

Context

Solicitarea vine după ce ministrul de Finanțe a spus că ar vrea taxe noi pentru cei cu mai multe mașini și proprietăți.

„În zona în care există o, să nu-i spun opulență, dar o preocupare prea intensă pentru a acumula proprietăți, aș vedea o taxare, dar taxarea aceea n-aș vedea să se întoarcă la stat, ci către comunitatea locală", spune Câciu, despre taxa pe lux.

„Vă dau un exemplu. În București, dacă s-ar accepta taxarea suplimentară de la a 3-a mașină și al treilea apartament, unde avem persoane fizice proprietari de apartamente, de cartiere aproape , Capitala ar câștiga 16 miliarde lei. Eu aș propune de la a treia ca să nu sperii că de la a doua."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.