Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR îi cere Vioricăi Dăncilă să demareze o anchetă privind numărul insuficient de cadre medicale

activenews.ro
medici

Deputatul USR Daniel Popescu atrage atenția Ministerul Sănătății cu privire la gradul foarte redus de ocupare a posturilor de medici din unele spitale din România și solicită Guvernului demararea unei anchete în acest sens și măsuri urgente pentru remedierea situației.

Citește și: Atac dur la adresa lui Rareș Bogdan și Moise Guran: Incitatori populiști

“Solicit de urgență o anchetă a prim-ministrului României sau a Ministrului Sănătății cu privire la nivelul foarte redus de ocupare din unele spitale din România, pentru a determina cauzele și pentru a lua măsurile corespunzătoare de remediere a situațiilor extrem de delicate în care acestea se află. Prioritară ar trebui să fie creșterea neîntârziată a gradului de ocupare cu medici din spitalele municipale și orășenești, în special în regiunile izolate, astfel încât niciun spital să nu aibă un grad de ocupare cu medici mai mic de 80%. Din cauza lipsei de cadre medicale specializate în spitalele municipale, pacienții cu diverse afecțiuni ajung prea târziu sau decedează în drum spre spitalele județene”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Citește și: Mega-eveniment pentru Klaus Iohannis! Când și unde va avea loc

De asemenea, deputatul USR a amintit nevoia de suplimentare a numărului de cadre medicale și necesitatea dotării unităților spitalicești, pentru desfășurarea activității acestora

„ În al doilea rând, ar trebui remediată situația tuturor spitalelor județene de urgență (care au rolul cel mai important și acoperirea cea mai mare în ceea ce privește îngrijirea pacienților), astfel încât niciun spital județean să nu aibă un grad de ocupare cu medici mai mic de 70%. Nu în ultimul rând, este de maximă trebuință ca, odată cu suplimentarea numărului de medici în unitățile spitalicești cu probleme de personal, Guvernul să asigure și dotarea acestora cu cele necesare pentru desfășurarea în bune condiții a activității medicale.” - a mai transmis Daniel Popescu.

Citește și: Traian Băsescu face dezvăluri! Ce a vrut Klaus Iohannis să facă

Deputatul USR susține că a primit date din partea Ministerului Sănătății, în urma solicitării acestuia, din care „reiese foarte clar situația alarmantă a mai multor unități spitalicești din România, unde gradul de ocupare cu medici este unul foarte redus”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.