Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR îi trage frâna lui Orban: categoria de bugetari exceptată de la cumulul pensie-salariu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Deputatul USR de Bistriţa-Năsăud, Cristina Iurişniţi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că va cere amendarea noii forme a OUG 114, astfel încât interzicerea cumulului pensie-salariu să se aplice în cazul profesorilor pensionari doar odată cu anul şcolar viitor.

Citește și: Adriana Săftoiu face PRAF conducerea PNL: Îmi este rușine! Ne încălcăm toate principiile!

"La OUG 114, voi cere ca profesorii pensionari să rămână în sistemul de educaţie. Nu este normal ca, la mijlocul anului şcolar, să îi dai afară pe motiv că nu pot cumula pensia cu salarizarea. Profesorii care sunt deja integraţi în sistemul de Educaţie trebuie să rămână, nu putem lăsa clase întregi fără profesori. Pentru că nu ai de unde să iei aceşti oameni calificaţi şi să îi aduci în sistem aşa, dintr-o pocnitură de deget. N-au fost responsabili la această decizie, voi depune acest amendament. Şi sindicatele au cerut asta. (...) Da, pentru anul şcolar următor poţi să vii cu această măsură, dar nu în timpul anului şcolar. Regulile nu se schimbă în timpul jocului", a spus Iurişniţi, informează Agerpres

Deputatul USR a adăugat că va veni şi cu alte amendamente la legea bugetului de stat, prin care va cere extinderea proiectului-pilot "O masă caldă" în şcoli, gratuitate pentru cursurile de perfecţionare a cadrelor didactice şi racordarea tuturor unităţilor de învăţământ la reţelele de apă şi canalizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.