Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR îl așteaptă 'după colț' pe Nicolae Ciucă: 'Cum poți să pui în practică PNRR dacă nu ai majoritate în Parlament?'

USR PLUS
usr plus

Președintele USR, Dacian Cioloș, le aduce aminte liberalilor că au nevoie de o majoritate în Parlament pentru a implementa unele reforme, inclusiv PNRR, care necesită diverse legi votate în forul legislativ. Precizarea lui Cioloș vine după ce PNL ar putea merge în Parlament cu un Guvern minoritar, fără USR. De asemenea, pentru că partidele nu ajung la un consens, în PNL se discută deja de un al treilea nume care ar putea să-l înlocuiască pe Nicolae Ciucă, actualul premier propus să întocmească un Guvern.

„Acum e nevoie de o majoritate în Parlament. Aici nu-i vorba de ambițiile unui om. La noi nu se pune problema așa. După ce PNL propune un alt premier suntem dispuși să stăm la masa negocierilor. Nu văd intenția PNL în acest sens. Nu văd apoi de ce am vota.

Domnul Ciucă vorbește dincolo de criză și punerea în practică a PNRR, care include unele reforme. Pentru aceste reforme trebuie unele legi, votate în Parlament. Cum poți să pui în practică PNRR dacă nu ai majoritate în Parlament?

La noi nu se pune problema de portofolii, atâta timp cât PNL vrea un guvern minoritar.

USR a făcut o propunere de premier și Guvern. Am propus înainte să refacem coaliția. Dacă PNL vrea să facă coaliție cu PSD e liber să o facă. Noi ne facem treaba și în opozițe, nu asta e problema, ci ce le oferim românilor.

Eu am crezut că între timp PNL și PSD au făcut o înțelegere rapidă, că au o variantă”, a spus Dacian Cioloș, președintele USR, la Digi24.

„Dacă PNL crede că statul eșuat poate fi reformat cu PSD poate să încerce”, a conchis Cioloș.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.