Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR ține cu Klaus Iohannis în conflictul pentru restructurarea Guvernului: 'Se încearcă ocolirea unei atribuţii constituţionale a preşedintelui'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis rade ras

Deputatul USR Stelian Ion a declarat, marţi, că procedura de restructurare a Guvernului ar putea fi atacată la CCR în cazul în care s-ar ajunge la o astfel de situaţie în Parlament.

"Este o procedură (restructurarea Guvernului - n.r.) care ar putea fi atacată la CCR dacă se ajunge la o astfel de situaţie în Parlament. Se dă un vot, se emite o hotărâre prin care se stabileşte o nouă componenţă. Numai că trebuie să vedem două lucruri. Primul dintre ele este faptul că există deja o procedură în derulare şi, din punct de vedere constituţional, noi considerăm că nu poţi veni cu o altă procedură în paralel dacă nu renunţi la prima procedură de remaniere. Pe de altă parte, este clar că această chestiune a restructurării, care înseamnă fie înfiinţarea unui nou minister, fie desfiinţarea altuia, fie comasarea lor sau o divizare, nu este o necesitate pentru actualul Guvern, ci este doar un artificiu prin care se încearcă ocolirea unei atribuţii constituţionale a preşedintelui în cazul remanierii. Chiar premierul a recunoscut că nu era necesară, acum câteva zile, o restructurare", a afirmat deputatul USR, la Parlament.

Citește și: Surse S-a aflat motivul! De ce a fost, de fapt, Liviu Dragnea trădat de aliatul său de încredere

În opinia sa, social-democratul Eugen Nicolicea este "cea mai nefastă" propunere pentru Ministerul Justiţiei. "A fost propus ca sperietoare, nu credem că a fost o propunere serioasă. (...) Nu credem că va deveni vreodată Eugen Nicolicea ministru al Justiţiei. UDMR, cel puţin pe această chestiune, a spus că nu susţine restructurarea în Parlament şi e greu să obţină majoritatea", a adăugat Stelian Ion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.