Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR intră în război TOTAL cu Iohannis: 'Este o ticăloșie politică. Trădează votul a milioane de români'

USR PLUS
usr plus

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuț Moșteanu, se arată siderat de atacul lansat de președintele Klaus Iohannis împotriva partidului pe care îl reprezintă. Iohannis a etichetat USR drept „crizatori”, care au vrut „să arate cât de importanți sunt, dar au sfârșit prin a se vedea cât de neimportanți sunt” (declarația lui Klaus Iohannis aici).

„Președintele i-a păcălit pe milioanele de români cărora le-a cerut votul ca să ”îi scape de PSD”.

Să spui că USR a blocat reformele în justiție, în administrație și în domeniul pensiilor, este o ticăloșie politică.

Să spui că astăzi te apuci de treabă cu PSD, „cei care vor să fie alături de noi”, înseamnă că trădezi votul a milioane de români.

USR a fost în stradă împotriva ticăloșiilor PSD-ului condus de Liviu Dragnea. Ne-am luptat pentru o justiție curată și pentru o Românie europeană. Când am intrat la Guvernare, i-am avertizat de la început: s-a terminat cu combinațiile politice pe sub masă.

Nu am acceptat să ne punem semnătura pe un tun de 50 miliarde de lei, mită pentru baroni. Și asta i-a deranjat. Nu am acceptat să le numim toți incompetenții în companiile de stat. Pentru asta ne-au numit „drulăi”. Acum suntem numiți „crizatori”, iar PSD sunt cei cu care se pot face reforme.

Asta e o deformare a realității.

Dacă e să vorbim de reforme, încerc să îi explic Președintelui Klaus Iohannis ce s-a întâmplat în România ultimelor luni. Pe scurt.

Îi aduc aminte că, în justiție, Stelian Ion a fost demis tocmai că a refuzat să accepte ca numirile la DIICOT și DNA să se mai facă la mica înțelegere.

Îi aduc aminte că, în administrație, profesioniștii numiți de USR, oameni cu cariere solide în mediul privat, au fost eliminați chiar a doua zi după ce USR a fost exclus de la guvernare. În locul lor au venit sinecurile de partid.

Îi aduc aminte că, în domeniul pensiilor, chiar zilele trecute, USL-ul atât de drag Președintelui Klaus Iohannis a votat împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari.

Dacă pentru asta suntem numiți „crizatori”, pentru că am vrut un stat reformat, îmi asum eticheta”, a spus Ionuț Moșteanu pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.