Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR lansează un apel public la candidaturi pentru funcţia de membru al CNCD

Inquam Photos / Octav Ganea
cncd

Uniunea Salvaţi România lansează un apel public la depunerea candidaturilor pentru funcţia de membru al Colegiului Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Conform unui comunicat USR, candidatul pentru un loc în Colegiul Director al CNCD trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele criterii: să fie cetăţean român, cu studii superioare (obligatoriu cu studii juridice), fără antecedente penale şi să nu fi fost agent sau colaborator al poliţiei politice comuniste. De asemenea, trebuie să se bucure de o bună reputaţie şi să aibă o activitate recunoscută în domeniul apărării drepturilor omului şi combaterii discriminării. Alte criterii de eligibilitate sunt familiaritatea cu mediul comunicaţional public şi capacitatea de a asuma o atitudine imparţială în evaluarea speţelor.

Cirește și: Sondaj INCREDIBIL! Ce preferă româncele când aleg destinația de vacanța - 63% dintre femei doresc acest lucru...

"Suntem consecvenţi politicii noastre de a promova în funcţii publice oameni competenţi şi integri. Pentru acest post, USR caută o persoană competentă, responsabilă şi eficientă, care să optimizeze interacţiunea între instituţii cu responsabilităţi în domeniu, ONG-uri şi cetăţeni şi care să fie un garant real al respectării şi aplicării principiului nediscriminării, o persoană care să împărtăşească întru totul valorile europene în domeniu. Persoana pe care o propune USR trebuie să adopte şi să urmărească aplicarea principiilor şi valorilor Uniunii Europene şi jurisprudenţei CJUE, CEDO şi ale altor instanţe internaţionale în domeniul combaterii discriminării", a declarat liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail.

Candidaţii pot trimite CV-urile şi o scrisoare de motivaţie de maximum o pagină A4 până la data de 19 martie, ora 12,00, la adresa usr@senat.ro, cu menţiunea "candidatură CNCD" în subiectul email-ului, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.