Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR lovește puternic în PNL: Nu vrem majoritate doar pentru ciolan

Inquam Photos / George Calin
parlament vot plen camera deputatilor

Deputatul USR, Claudiu Năsui, trage un semnal de alarmă și susține că USR nu-și dorește o majoritate doar ”pentru ciolan” în Parlament ci o majoritate pentru reforme reale. Năsui le transmite liberalilor că în cazul în care dețin o astfel de majoritate să supună votului aceste proiecte de reformă înaintea votului de învestitură pentru noul Guvern și apoi USR va acorda un vot de încredere guvernului Orban.

Citește și: Selecționerul Norvegiei, declarație ȘOCANTĂ, după ce a văzut 30.000 de copii pe Arena Națională: Nu este corect

Majoritatea doar pentru ciolan nu va salva România.

Dacă într-adevăr există majoritate în parlament pentru un guvern, atunci ar trebui să existe și pentru reforme. Iar dacă nu există pentru reforme, atunci poate nu merită să existe deloc.

Deși nu a fost invitat la guvernare, USR a expus câteva condiții pe care nu le poate compromite pentru a vota guvernul. Nu am cerut funcții, nu am cerut subvenții, nu am cerut contracte cu statul. Am cerut mult mai important, am cerut câteva reforme reale și un pact pentru alegeri anticipate după alegerile prezidențiale.

Iar acele reforme vrem să le votăm înainte de votul asupra învestiturii. De ce? Pentru că, politicienii de multe ori una zic și alta fac. Avem o experiență de trei ani de zile în parlament. Ce nu se votează acum, când e nevoie de voturile noastre, nu se va mai vota deloc. Vor fi abțineri sau absențe strategice și nu o să mai iasă alte voturi. De aceea punem condițiile înainte.

Cât de ușor ar fi, de exemplu, să trecem legea privind primarii în două tururi prin parlament?

Avem deja proiect de lege în camera deputaților. O majoritate ar putea să-l deblocheze și să-l voteze într-o singură zi de muncă.

Să facem un calcul simplu. La camera deputaților, cea care contează, avem 153 de voturi fără PSD și UDMR. Am mai avea nevoie de doar 12 voturi până la majoritatea de 165. Acestea pot fi obținute de la minorități și/sau independenții care au absentat la moțiune. Dacă avem majoritate, împreună cu oamenii aceștia o să o avem. Și dacă o avem, atunci măcar să o avem pentru o reformă care merită.

Dacă avem voturile pentru guvern, avem voturile și pentru reforme. Miza guvernării nu trebuie să fie robinetul de bani publici, ci reforme reale.”, scrie Claudiu Năsui.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.