Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR, moțiune simplă împotriva ministrului Justiției: 'Aşa-zisa desfiinţare a SIIJ o adevărată mascaradă'. Reprezentanții Comisiei de la Veneția vin în Parlament

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu a anunţat, miercuri, depunerea, săptămâna viitoare, a unei moţiuni simple care îl vizează pe ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pe tema proiectului de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), care spune reprezentantul USR, este ”o mascaradă”. Ionuţ Moşteanu a precizat că a aflat pe surse că joi va avea loc la Parlament o întâlnire cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, fix pe această temă a desfiinţării SIIJ şi a solicitat preşedinţilor celor două Camere ca la discuţii să participe şi un reprezentant al USR.

”Am decis să depunem moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, pentru că aşa-zisa desfiinţare a SIIJ, promovată în Parlament, este o adevărată mascaradă. Pentru asta vom depune moţiune simplă, săptămâna viitoare”, a spus purtătorul de cuvânt al USR, într-o conferinţă de presă.

Ionuţ Moşteanu a mai spus că ”în acest moment, Dragnea este foarte mândru de ministrul Predoiu şi nu şi-ar fi imaginat că acest proiect al lui, SIIJ, va fi perfecţionat şi desăvârşit de un penelist”.

”Au vrut să tragă DNA-ul pe linie moartă şi iată că mai au foarte puţin în a reuşi acest lucru. În momentul acesta se dovedeşte şi se vede că plan aveau de fapt PNL şi Klaus Iohannis, cu justiţia. Au susţinut justiţia numai de faţadă, iar acesta este un moment trist şi se văd adevăratele lor intenţii”, a mai spus Moşteanu.

Ionuţ Moşteanu a precizat că a aflat pe surse că joi va avea loc la Parlament o întâlnire a reprezentanţilor Parlamentului, cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, fix pe această temă a desfiinţării SIIJ.

”USR a sesizat Comisia de la Veneţia, prin intermediul Adunării Parlamentare, pe acest nou proiect de aşa-zisă desfiinţare a Secţiei Speciale. ”Ar fi fost normal să fie reprezentanţi ai tuturor grupurilor parlamentare, pentru că Parlamentul României nu înseamnă Iulia Scîntei şi Laura Vicol”, a mai spus Ionuţ Moşteanu, precizând că, ieri, Marcel Ciolacu i-a spus că nu are ştiinţă de o astfel de întâlnire.

”Mi se pare îngrijorător că preşedintele Camerei Deputaţilor şi unul dintre liderii coaliţiei de guvernare nu ştie că se întâmplă astfel de şedinţe importante, pentru că SIIJ este important pentru MCV şi Schengen.

Deputatul USR a mai spus că a făcut o solicitare către preşedinţii celor două Camere pentru a permite accesul unui reprezentant al USR în această discuţie cu Comisia de la Veneţia care va avea loc mâine dimineaţă.

Camera Deputaţilor a votat luni, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de lege pentru desfiinţarea SIIJ. Au fost 205 de voturi „pentru„ 90 „contra” şi o abţinere. Deputatul USR Cătălin Drulă a declarat că PSD, PNL şi UDMR aruncă justiţia în era Dragnea, iar adoptarea propunerii legislative de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie este „un atac frontal la Justiţia din România”, deoarece partidele toxice din Parlament doar au mimat desfiinţarea SIIJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.