Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR organizează protestul 'Ia-ţi liber pentru România': Totul începe miercuri, în ziua moțiunii de cenzură

Inquam Photos / Octav Ganea
Dan Barna asociere opozitie

USR a anunţat că organizează protestul ”Ia-ţi liber pentru România”, miercuri, în ziua în care se votează în Parlament moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE. ”Când nedreptatea devine lege, rezistenţa devine datorie!”, spun reprezentanţii USR care consideră că discursul lui Liviu Dragnea în care a anunţat că va merge “până la capăt” înseamnă asaltul final asupra justiţiei.

USR a transmis, sâmbătă, un  comunicat de presă intitulat ”Când nedreptatea devine lege, rezistenţa devine datorie!” în care anunţă că va organiza un protest.

Citește și: Dan Barna descifrează anunţul lui Klaus Iohannis: ' Rămâne să lupte împotriva a ceea ce face PSD'

”Biroul Naţional al Uniunii Salvaţi România, întrunit în şedinţă de urgenţă, sâmbătă, 23 iunie, ca urmare a faptului că Partidul Social Democrat a ales să facă scut în jurul unui infractor, a decis ca USR se cheme toţi cetăţenii români la un protest paşnic miercuri, 27 iunie, în Parcul Izvor din faţa Parlamentului, începând cu ora 12:00”, anunţă USR.

Acţiunea se va numi “Ia-ţi zi liberă pentru România”, iar USR îndeamnă cetăţenii să îşi ia concediu pentru a veni la Bucureşti în ziua în care se votează în Parlament moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE.

”Guvernul, Parlamentul şi alte instituţii vitale ale statului au devenit scut personal pentru un infractor, în condiţiile în care şefii acestor instituţii anunţă intenţia făţişă de a modifica legile în interesul personal şi în beneficiul lui Liviu Dragnea, care are două condamnări penale. Acest partid este o ameninţare pentru viitorul României şi trebuie să plece de la putere. (...) Guvernul Dăncilă, care ameninţă să dea ordonanţe de urgenţe pentru a-l scăpa de condamnare pe Liviu Dragnea, trebuie să plece. O astfel de ordonanţă este o intervenţie gravă a executivului în puterea judecătorească şi este semnalul pentru sfârşitul democraţiei în România”, se mai arată în documentul transmis de USR.

Citește și: Klaus Iohannis dă ORDIN: 'Moțiunea de cenzură ar fi bine să treacă'

Reprezentanţii partidului fac apel la toate partidele, dar şi la societatea civilă să se alăture demersului.

”Îndemnăm cetăţenii României să poarte începând de astăzi o banderolă #FărăPenali, în semn de grevă japoneză. USR va cere în Parlament, în fiecare zi, demisia din toate funcţiile deţinute de Liviu Dragnea. Liviu Dragnea este un pericol pentru România, este un pericol pentru viitorul copiilor noştri. Liviu Dragnea trebuie să plece”, se mai arată în document.

Anterior, într-un mesaj postat pe Faacebook, USR a precizat că Liviu Dragnea nu poate fi lăsat să-şi ducă planul ”până la capăt”.

”Nu putem să îl lăsăm pe Liviu Dragnea să îşi ducă planul «până la capăt»! Trebuie să luptăm pentru justiţie şi democraţie. Cel mai probabil urmează o Ordonanţă de Urgenţă, după modelul OUG 13. O putem opri doar împreună în stradă! USR îşi face treaba în Parlament, Dragnea şi argaţii lui din PSD sunt exasperaţi, dar o ordonanţă de urgenţă poate fi oprită doar în stradă. Merită să îţi iei miercuri o zi liberă pentru România! E în joc viitorul tău, al copiilor şi al nepoţilor tăi”, spun cei de la USR.

Aceştia afirmă că Liviu Dragnea le-a cerut scuze infractorilor, în condiţiile în care ”în România copiii merg la culcare flămânzi, învaţă în şcoli dărăpănate şi cu toalete în curte, ajung în spitale murdare şi contaminate cu infecţii”.

Citește și: Nicușor Dan: 'Decizia de azi a PSD e disprețuitoare la adresa românilor onești'

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, el spunând vineri seară după şedinţa Comitetului Executiv al partidului că ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost "o execuţie în masă". "A trebuit să fie condamnaţi nouă oameni ca să se justifice şi condamnarea mea", a susţinut Dragnea. De asemenea, Liviu Dragnea a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge ”până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi ”mult mai fermi şi mai radicală” cu ceea ce vor să facă. Liviu Dragnea le-a cerut scuze ”miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”. "Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.