Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR PLUS încearcă să repare la CCR accidentul din Senat

senat

USR PLUS va contesta la Curtea Constituțională alegerea fostului senator PSD Emanuel Botnariu în funcția de președinte al Consiliului de monitorizare a implementării Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități

USR PLUS consideră că însăși candidatura dl. Botnariu nu a respectat condițiile legale impuse, iar audierile în Comisia pentru Drepturile Omului s-au făcut cu încălcarea repetată a regulilor și procedurilor, prin emiterea unui aviz contrar prevederilor Legii nr.8/2016 și prin încălcarea dispozițiilor Regulamentelor Comisiei și a Senatului, potrivit unui comunicat de presă.

”Faptul că simulacrul de procedură din Comisie a fost confom unor cutume mai vechi din Parlament nu constituie un motiv pentru a accepta ca acestea să fie acceptate și în continuare, de actualul Parlament. Aveam ocazia să transmitem un mesaj clar, acela că drepturile a aproape un million de persoane cu dizabilități și membrii familiilor lor, care îi au în grijă, sunt apărate de profesioniști cu experiență relevantă în acest domeniu. Noi, USR PLUS, vom institui un grup de monitorizare a activității noii conduceri pentru a ne asigura că drepturile lor sunt respectate”, spune liderul senatorilor USR PLUS, Radu Mihail.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.