Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider județean USR invită PNL la negocieri: 'Este timpul ca partidele de dreapta să colaboreze'

negocieri

Liderii alianţei USR-PLUS Constanţa au declarat, vineri, că au transmis PNL o propunere de colaborare la alegerile locale, în sensul susţinerii reciproce a candidaţilor.

CITEȘTE ȘI: BREAKING - Comisia de la Veneţia a respins cererea Guvernului: Tudorel Toader rămâne membru titular (surse) .

"Eu sunt Remus Negoi, sunt preşedintele USR Constanţa şi în acelaşi timp candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Am transmis un comunicat de presă prin care ne-am afirmat intenţia de a invita toate forţele de dreapta din judeţul şi oraşul Constanţa, astfel încât obiectivul comun să fie debarcarea PSD de la cârma Consiliul Judeţean şi a Primăriei Constanţa. Am pus şi o propunere concretă celor care ar dori să se coalizeze în acest demers, de a susţine candidatul USR-PLUS la Primăria Constanţa şi pe cel al PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Şi asta, cred eu, pentru că numai astfel ne putem gândi să-i îndepărtăm pe cei care 20 de ani au stat la cârma oraşului şi a judeţului", a declarat liderul USR Constanţa, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, deputatul Stelian Ion, candidatul desemnat al USR-PLUS pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa, precizat că alianţa din care face parte propune tuturor forţelor de dreapta din Constanţa formarea unei platforme politice care să dea prioritate dezvoltării locale şi prosperităţii cetăţenilor, prin înlăturarea PSD din fruntea administraţiei publice locale.

"Trebuie să scoatem Constanţa din acest stadiu de subdezvoltare şi este foarte important de spus că gestul nostru este pozitiv. Nu trebuie interpretat în nicio altă notă. Sunt aşteptate la discuţii şi alte partide, la care am făcut referire, societate civilă, mediul academic. Nu trebuie să existe niciun fel de dispută asupra paternităţii ideii de coalizare a forţelor de dreapta pentru că nu despre asta este vorba. Este timpul ca partidele de dreapta şi toate forţele modernizatoare din Constanţa să colaboreze şi să respecte dorinţa alegătorilor pentru a scoate judeţul de sub imperiul incompetenţei şi abuzului. Avem datoria să găsim cea mai bună formulă pentru ca acest lucru să se concretizeze", a afirmat Stelian Ion.

Liderii locali ai USR-PLUS au reiterat propunerea de colaborare transmisă către PNL, ca cel care va candida din partea alianţei USR-PLUS să fie susţinut pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa, iar PNL să primească sprijin pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

Totodată, aceştia au propus ca până la jumătatea lunii iulie să fie finalizate negocierile în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.