Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR PLUS îl 'audiază' pe Florin Cîțu: Premierul este amenințat cu pierderea sprijinului majorității parlamentare

sah

Membrii coaliției de guvernare se reunesc, la ora transmiterii acestei știri, la Palatul Victoria, unde au fost chemați de premierul Florin Cîțu, în prima întâlnire după apariția informațiilor controversate din trecutul șefului Guvernului.

Mai mulți USR-iști sunt de părere că Florin Cîțu riscă să devină o vulnerabilitate pentru coaliție dacă nu lămurește toate aspectele întunecate ale trecutului său și așteaptă de la acesta explicații foarte clare. Dacă șeful Guvernului nu clarifică lucrurile dincolo de orice îndoială, atunci ar trebui în coaliție să se discute inclusiv schimbarea premierului, consideră o parte din membrii conducerii USR PLUS.

„Dacă premierul Cîțu a lăsat într-adevăr in urma sa o datorie de mii de dolari neplătită din anii de școală în America atunci asta este extrem de grav și premierul nu mai are ce căuta în funcția publică”, spune deputatul USR Tudor Benga, luni, pe Facebook. „Ideea că am putea avea ca șef de guvern și al patrulea om în stat un țepar de rând este pur și simplu inacceptabilă și trebuie lămurita de urgență”, a adăugat acesta.

Benga este unul din USR-iștii care consideră că, dacă acuzațiile sunt reale, atunci Cîțu ar trebui să plece din funcție.

Surse din USR PLUS spun că nu este exclusă varianta ca partidul să-i retragă premierului sprijinul politic, însă un asemenea pas este foarte departe în acest moment. Ar putea deveni realitate acest scenariu în cazul în care Cîțu ar remania un ministru USR PLUS fără acordul partidului.

Potrivit surselor citate, formațiunea nu vrea ieșirea de la guvernare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.