Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR PLUS se luptă cu PNL. Primarul Mihai Chirica, acuzat că ia decizii pentru rechinii imobiliari

bataie lovitura surpriza

Co-preşedintele USR PLUS Iaşi, deputatul Monica Berescu, susţine că Mihai Chirica şi-a numit luni doi viceprimari de faţadă şi că PNL a răsplătit trădarea, prin susţinerea în una din cele două funcţii a lui Cezar Baciu, exclus din USR PLUS.

Deputatul Monica Berescu a declarat luni, la scurt timp după desemnarea viceprimarilor Iaşiului, că edilul Mihai Chirica a fost disperat timp de câteva luni să treacă un buget local făcut pe genunchi şi că ”a fost în stare de orice pentru a obţine o majoritate în consiliu”. Berescu consideră că desemnarea ca viceprimar a lui Cezar Baciu, consilier exclus din USR PLUS după ce a încălcat linia partidului la votul pe bugetul local, arată nu doar coruptibilitatea acestuia, ci şi faptul că PNL răsplăteşte trădarea.

”Cei care pierd sunt ieşenii, pentru că Mihai Chirica are doi viceprimari de faţadă. Cei doi vor fi folosiţi pentru ca primarul să îşi plătească poliţele şi mai ales pentru a face pe plac afaceriştilor din domeniul imobiliar, care sunt înfometaţi, după atâtea luni în care nu au existat hotărâri controversate pe masa consilierilor locali”, a mai afirmat deputatul Monica Berescu.

Consilierul USR PLUS Cezar Baciu, care a încălcat linia partidului şi a votat bugetul local, a fost ales luni viceprimar al municipiului, cu sprijinul PNL, în cealaltă funcţie de viceprimar fiind ales liberalul Daniel Juravle.

PNL a introdus proiectul alegerii celor doi viceprimari ai Iaşiului pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Consiliului Local după ce a reuşit să formeze o majoritate, alături de PMP şi de consilierul Cezar Baciu, ales în septembrie 2020 pe listele USR PLUS.

Cezar Baciu a votat proiectul de buget local în urmă cu o lună, încălcând linia stabilită de USR PLUS. El a contribuit atunci decisiv la trecerea proiectului.

Baciu a fost ulterior exclus din USR PLUS, însă a contestat în instanţă această decizie. Până la emiterea unei sentinţe definitive, Baciu rămâne consilier local.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.